In combinatie met het behoud van de milieubronnen groeit er over de hele wereld een steeds sterkere trend: economische decoratie.

Als energiebesparing een noodzaak is geworden in de moderne wereld, zoekt creativiteit in decoratie steeds meer naar duurzame en gezonde antwoorden die het budget en het welzijn ten goede komen. Zie hoe economische decoratie u kan helpen de maandelijkse kosten te verminderen en uw huis mooier en gezonder te maken.

Belangrijkste tips om thuis energie te besparen
© Pixabay.com

1 – Investeer in de juiste lampen
Dit is een echte investering die de moeite waard is om thuis energie te besparen: het vervangen van elektronische lampen door LED-lampen. LED-lampen zijn twee keer zo zuinig als elektronische lampen en zes keer zo zuinig als gloeilampen. Ze zijn ook te vinden in verschillende kleuren, waaronder wit en warm wit, ideaal voor indirecte verlichting.

2 – Gebruik lichte kleuren
Het gebruik van lichte kleuren op de muren en het plafond helpt het natuurlijke licht dat door de ramen binnenkomt te reflecteren. Op deze manier blijven omgevingen langer helder, wat helpt om minder energie te verbruiken. Als je van warme kleuren houdt, kies dan maar voor één muur.

3 – Investeren in natuurlijk licht
Als het gaat om het bouwen of renoveren, investeer dan in natuurlijk licht door meer ramen en dakramen rond het huis te plaatsen. Dit soort economische decoratie vermindert het verbruik van kunstlicht en airconditioning, en is ook veel gezonder.

4 – Gebruik fotocellen buiten en op balkons
Foto-elektrische cellen lichten alleen ‘s nachts op als de schaduw ze bereikt, zodat ze helpen om thuis energie te besparen. Ze zijn perfect voor balkons en buitenshuis.
In de tuin zijn zonne-energie-armaturen aangegeven, die overdag de energie van de zon opslaan en ‘s nachts oplichten zonder gebruik te maken van kunstmatig opgewekte energie.

5 – Laat elektronische apparaten niet in stand-by staan
Zelfs in uitgeschakelde toestand kunnen elektronische apparaten in stand-by tot 12% van de elektrische kosten bedragen.

6 – Pas de temperatuur van de koelkast aan volgens het seizoen
Gebruik de koelkastthermostaat in overeenstemming met de kamertemperatuur. In de winter hoeft het, in tegenstelling tot de zomer, niet op zijn maximum te blijven, wat helpt om energie te besparen.

7 – Gebruik dimmers om de intensiteit van het licht te regelen
Het regelen van de intensiteit van het kunstlicht maakt de omgeving niet alleen gezelliger, maar helpt ook om energie te besparen. Het is niet altijd nodig om 100% van de lampcapaciteit te gebruiken. Dit is het geval in zalen, toiletten en plaatsen waar weinig beweging is.

Thuis energie besparen
© Pixabay.com

8 – Installeer een zonne-energiesysteem
Tegenwoordig zijn er zonne-energiesystemen van verschillende grootte. Als u bijvoorbeeld een systeem voor het verwarmen van badwater installeert, verbruikt u al veel minder energie per dag. De investering loont zich.

9 – Zet een fornuis en een koelkast niet te dicht bij elkaar
Als ze te dicht bij elkaar staan, kunnen het fornuis en de koelkast door het verschil in temperatuur elkaars energieverbruik verstoren.

10 – Investeren in spiegels
Het gebruik van spiegels in economische decoratie helpt om kleine omgevingen te vergroten en om het natuurlijke licht dat door deuren en ramen binnenkomt te reflecteren.

11 – Houd de filters van de airconditioners goed gesaneerd
Het vuile filter zorgt ervoor dat de timer van de airconditioning vaker wordt geactiveerd om de temperatuur op peil te houden. Goed gereinigde en gezuiverde filters betekenen ook thuis een energiebesparing.

Nu u weet hoe economisch verantwoord decoreren uw huis en budget kan helpen, neem dan deze stappen en help het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *