Of je nu werkt, studeert of nog naar school gaat, mensen hebben het tegenwoordig altijd druk. Des te belangrijker om ook eens tijd in te plannen voor pure ontspanning. Natuurlijk is het leuk om een middagje te bingewatchen op Netflix, maar kom je daarvan echt tot rust? Daarom geven we je in dit blog een aantal ideeën voor leuke én goedkope hobby’s, zodat je je kostbare vrije tijd optimaal kunt benutten.

7 geweldige hobby’s die weinig kosten
© Pixabay.com

1. Vrijwilligerswerk
Deze hobby is niet alleen heel leuk, je draagt ook meteen je steentje bij aan de maatschappij. Bij vrijwilligerswerk kun je aan ontzettend veel verschillende dingen denken. Zo kun je bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis koffie schenken of bij een dierenopvang aan de slag. Ook grotere organisaties als het Rode Kruis en Amnesty International verwelkomen vrijwilligers met open armen.

2. Koken
Trek die stapel oude kookboeken uit de kast of speur Google af op zoek naar heerlijke recepten. Het leuke aan koken is dat je het zo moeilijk of makkelijk kunt maken als je zelf wilt. De lekkerste recepten zijn soms juist het makkelijkst te bereiden!

3. Bezoek (gratis) musea
Er zijn zoveel interessant musea in België te vinden dat je met deze hobby wel even zoet bent. Van het bekende Musée Magritte in Brussel tot het kleinschalige Museum De Reede in Antwerpen, er is genoeg te ontdekken. Je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt; veel musea zijn namelijk (op bepaalde dagen) gratis.

4. Ontdek België
Pak de auto of de trein en ga op ontdekkingstocht in een nieuwe omgeving. Je hoeft echt niet ver te reizen of veel geld uit te geven om er even helemaal uit te zijn. Maak bijvoorbeeld een korte stedentrip naar Luik of Gent, of plan een uitje naar het strand van Blankenberge.

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan ligt een bezoek aan de prachtige groene natuur van de Ardennen natuurlijk voor de hand. Online vind je allerlei opties voor leuke wandel- en fietsroutes, voor zowel de beginnende als ervaren wandelaar.

Blog
© Pixabay.com

5. Start een blog
Hou je van schrijven? Of heb je heel veel verstand van een specifiek onderwerp? Begin dan een blog! Er zijn op het internet talloze blogs te vinden, dus het is lastig om je te onderscheiden. Je kunt daarom ook beginnen met het schrijven van blogs voor al bestaande websites. Stuur eens een mailtje naar een blog die je zelf graag leest en misschien mag je daar je eigen werk wel op publiceren.

6. Ga op koopjesjacht in de kringloop
De kringloop is tegenwoordig weer helemaal hip. Menig jongere koopt weleens (vintage) kleding bij de plaatselijke kringloop of levert juist oude kleding in. Soms is het even zoeken naar leuke items, dit is uiteraard afhankelijk van het aanbod op dat moment. Als je niet zo van de tweedehands kleding bent, kun je bij de kringloop ook terecht voor allerlei huishoudelijk producten en snuisterijen.

7. Leer een nieuwe taal
Toegegeven, het leren van een taal is een flinke opgave. Je zal dus wel zeer gemotiveerd en gedisciplineerd moeten zijn om de taal in kwestie écht onder de knie te krijgen. Gelukkig zijn er allerlei boeken en apps te vinden die je op weg kunnen helpen.

Er zijn natuurlijk eindeloos veel hobby’s te bedenken, deze lijst is dus alles behalve compleet. Staat er niks voor je tussen? Voor meer inspiratie kun je altijd bij je familie en vrienden aankloppen.

1 reactie op “7 geweldige hobby’s die weinig kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *