In de zomer kun je de leukste rokjes, jurkjes, broeken en schoenen weer uit de kast halen om te genieten van de zon en de warmte. Hierbij kan een leuke damesbril uiteraard niet ontbreken. Op dit gebied is er veel gaande en ieder jaar zijn er weer andere modellen in. Denk aan een ander montuur, gek gevormde glazen en bijzondere kleuren. Met welke vijf zonnebrillen kun jij deze zomer uitpakken?

© Pixabay.com

1. Back tot the 70s

Voor de eerste zonnebrillen trend gaan we terug in de tijd naar de jaren 70. Aangezien haltertops, flared broeken en plateauzolen weer razend populair zijn dit jaar, komt ook de oversized, vierkante bril van vroeger om de hoek kijken. Deze comeback is deels te danken aan diverse populaire Netflix-series die teruggrijpen naar vroeger en het voorbeeld geven aan fans.

2. De bold aviator

Een pilotenbril lijkt tijdloos te zijn en raakt daardoor ook nooit echt uit de mode. Ook deze zomer wordt het model weer steeds meer gedragen, maar er is wel een kleine twist aan gegeven. Er worden bijvoorbeeld gekleurde glazen gebruikt, hoge neusbruggen en andere vormen. Ook wordt de klassieke pilotenbril steeds meer oversized, wat past in het rijtje van oversized kledingartikelen. Deze brillensoort past bij iedere outfit, heeft iets stoers, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat jouw ogen beschermd zijn tegen de zon.

3. De cat-eye zonnebril

Een derde super populaire zonnebrillen trend van dit moment is die van de cat-eye. Ook deze zonnebril grijpt terug naar het verleden, maar gaat nog verder. De cat-eye zonnebril is oorspronkelijk een fenomeen uit de jaren 50 en 60, maar komt ook dit jaar weer in de schappen te liggen. Het gaat hierbij om zowel smalle als brede monturen met felle kleuren en printjes. Echter, er zijn ook varianten met een simpele bruine of zwarte kleur. De cat-eye zonnebril staat bovenal bekend om zijn sexy uitstraling en modieuze aanzicht.

Een cat-eye zonnebril is geliefd, omdat het vrijwel nooit misstaat en omdat het iedere outfit net iets meer klasse geeft. Draag het bijvoorbeeld bij jouw favoriete high-waisted, vintage jeans en dat simpele tanktopje. Daarnaast kun je het ook goed combineren met een fleurig topje en een bloemenrok om een chique finishing touch te geven aan jouw outfit.

© Pixabay.com

4. Rechthoekige zonnebril

Waar eerst de ronde zonnebrillen helemaal in de mode waren, is nu de overstap gemaakt naar rechthoekige en vierkante vormen voor deze accessoire. Deze zonnebrillen worden opgeleukt met dikke monturen en opvallende kleuren. Ook zijn er varianten met leuke gekleurde glazen.

5. XXL

De laatste belangrijke zonnebrillen trend van dit jaar is de XXL zonnebril. Op het gebied van mode wordt oversized een steeds belangrijker, populairder thema. Groot en vierkant vervangt daardoor de zonnebrillen met kleine monturen en ronde glazen. Deze XXL zonnebrillen zijn beschikbaar in stijlvol zwart, maar zacht bruin is ook een fijne kleur. De brillen staan echter niet iedereen, aangezien ze bij een klein hoofd al snel de helft van je gezicht bedekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *