Geef toe: de feestdagen lonken en dan kun je twee dingen doen. Ofwel je heel erg druk maken omdat je nu halsoverkop moet beginnen aan een uitgekiend menu dat minstens twee dagen voorbereiding vraagt in de keuken. Ofwel kies je voor een oplossing die lekker en snel is zonder dat je jezelf in tweeën moet plooien op de hoogdagen van het eindejaar. 

© Pexels.com

Familierondje

De feestdagen zijn super veel fun maar ze zijn altijd leuker als je op bezoek mag gaan. In vele families is er een beurtrol afgesproken waarbij het feest op bijvoorbeeld kerstavond telkens doorgaat bij een ander familielid. Wanneer de cirkel weer rond is en het dit jaar opnieuw bij jou thuis doorgaat, kan dat heel wat stress met zich meebrengen. Onnodig! Er zijn namelijk veel alternatieven mogelijk die maken dat ook jij kunt genieten van die bijzondere familiemomenten.

Onbezorgd thuis Kerstmis vieren

Of je nu niet meteen weggelegd bent om keukenprinses van het jaar te worden of je nog moet werken op de dag van kerstavond, het zijn allemaal plausibele redenen waarom je niet de hele dag in de keuken kunt staan. Het goede nieuws is dat ook niemand dat van je verwacht. Wanneer mensen samenkomen willen ze vooral bij elkaar zijn en natuurlijk is dat dubbel zo leuk bij een lekker diner of een heerlijke tapasavond maar jij hoeft die niet helemaal zelf te koken.

Gun jezelf dit jaar wat rust en kies voor een traiteur. Het zal je zoveel gemoedsrust geven en ervoor zorgen dat het jaar dat het jouw beurt is, geen horrordagen meer worden in de keuken. Er zijn vele mogelijkheden om er een onvergetelijke avond van te maken. Denk maar aan een tapasschotel bij het aperitief, gevolgd door een fondue- of racletteschotel om daarna af te sluiten met een heerlijke crème brûlée. Veel traiteurs stellen bovendien verschillende menu’s samen zodat je gewoon maar je keuze moet maken uit een breed scala aan lekkernijen. 

© Pexels.com

Op tijd reserveren is de boodschap. Dan kun je op kerstavond op een afgesproken tijdstip het volledige menu gaan halen, zonder dat je vlieg- en trekwerk moet verrichten waar niemand gelukkig van wordt. Het geeft je tijd om je volledig te focussen op de gezellige elementen van kerst, zoals de decoratie, de tafelversiering en de buitenverlichting en -decoratie. Zo wordt het een Kerstmis met lekker eten waar ook jij van kunt genieten. Ben je niet helemaal overtuigd? Probeer dan op zijn minst om dit jaar de hoofdschotel te bestellen bij een traiteur in je buurt. 

Spetterend Nieuwjaar bij je thuis

Heb je met nieuwjaarsavond nog geen wilde plannen en is een restaurantbezoek dit jaar net iets te prijzig voor je portemonnee? Ga online op zoek naar bijvoorbeeld een traiteur in Brugge of Antwerpen of eentje dicht bij je woonplaats. Je krijgt ongetwijfeld een heleboel lekkere adresjes te zien waaruit je kunt kiezen. Bovendien hebben heel wat traiteurs een online pagina waar je meteen je bestelling kunt ingeven. Handig en meteen geregeld. Durf het aan om dit jaar zorgeloos het eindejaar te vieren en het nieuwe jaar te omarmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *