De feestdagen staan alweer voor de deur en wellicht bent u al bezig met allerlei ideeën voor een mooi kerstdiner. Misschien is het dit jaar allemaal even wat anders, maar een heerlijk diner tijdens kerst willen we allemaal. En bij zo’n kerstdiner horen uiteraard ook mooie feestelijke wijnen.

Het beste cadeau voor de feestdagen
© Pixabay.com

Een bruisend aperitief
Voordat we aan het diner plaats zullen nemen, is het altijd leuk om een mooi aperitief te schenken.
Het is natuurlijk een heerlijk feestelijk gevoel om een kerstdiner goed van start te laten gaan met een mooie bubbel. Dit is ook een perfect aperitief omdat schuimwijn vaak lichter en makkelijker verteerbaar is dan andere wijnen. Bij mousserende wijn kunt u denken aan een Crémant, Prosecco of Champagne.

De beste kerstwijn
Om de beste kerstwijn te kiezen moet u alvast weten wat u bij de wijn wil serveren. U kunt ook eerst de wijnen kiezen en dan de gerechten op de wijn aanpassen. Bij kruidige en wat zwaardere gerechten, kunt u beter geen lichte wijnen serveren. Het gerecht zal dan te overheersend zijn en dat is zonde van de wijn. Het is aan te raden om net als de gerechten, de smaak van de wijn op te bouwen. Begin met het lichtste gerecht en de lichtste wijn daarbij en daarna de iets zwaardere. Het is handig dit per gang van tevoren te bepalen.

Het beste cadeau voor de feestdage
© Pixabay.com

Handig voor bij het kerstdiner:
Tip 1: Mooie combinaties tussen wijnen en gerechten, zijn vaak te vinden in dezelfde streek. “What grows together, goes together.”
Tip 2: Verdiep uzelf in de wijn en het wijnhuis, zodat u een leuk verhaal te vertellen hebt aan uw gasten.
Tip 3: Heeft u wijn gebruikt in het gerecht? Serveer deze wijn dan ook bij het diner.
Tip 4: Wijn moet lekker zijn en dat is geheel persoonlijk. Neem daarom uw tijd om de beste kerstwijn voor uzelf te vinden en geniet.
Tip 5: Bent u niet gewend om verschillende wijnen achter elkaar te drinken bij een diner? U kunt dan ook kiezen voor een wijn die bij de verschillende gerechten past.

Perfect cadeau
Rond deze tijd van het jaar zijn er gelukkig genoeg prachtige kerstcadeaus te vinden. Wat dacht u van een mooi wijnpakket cadeau voor uzelf of voor vrienden? U kunt ook een wijnpakket kopen en deze zelf verdelen in kleine pakketjes. Kijk goed naar welke wijnen in een pakket zitten haal zo gelijk de beste kerstwijnen voor bij het diner in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *