We kennen tegenwoordig zo veel verschillende soorten en smaken koffie, dat je met gemak iedere dag van de maand een andere variant uit kunt proberen. Nu zal dat veel mensen een beetje te ver gaan. Velen hebben zo hun eigen favoriete merk, hun favoriete smaak. Toch zijn er steeds meer mensen die niet meer heel de dag door dezelfde soort koffie drinken. Zij proberen graag wat verschillende opties uit, en ontdekken meer en meer dat ieder moment van de dag, en misschien zelfs ieder humeur en iedere gelegenheid, vragen om een bijpassend kopje koffie.

Ieder moment vraagt om een ander soort koffie
© Pixabay.com

De avonden werden al snel anders

Een bekend bijverschijnsel van koffie is dat je er aardig wat energie van kunt krijgen. Dat komt door de cafeïne, die je lijf een flinke opdonder kan geven. Dat maakte het al lang geleden een populair drankje, en dat is nooit veranderd. Er zijn tal van mensen die in de ochtend niets zinnigs uit hun handen of zelfs uit hun mond krijgen voor zij hun eerste kopje koffie van de dag op hebben. Ze hebben de cafeïne echt nodig om hun systeem wakker te schudden. Zo zijn er ook die erg op hun cafeïneshot vertrouwen om de werkdag door te komen. Minimaal één kopje in de ochtend en eentje in de middag; dat houdt het hoofd scherp en het lijf wakker. Neem dit weg, en mensen die eraan gewend zijn zullen zich suf en minder productief voelen.

Alhoewel we de cafeïne omarmen op momenten waarop we scherp en wakker moeten blijven, zijn er ook momenten waarop het wel een beetje minder mag. Veel mensen dronken vroeger in de avond geen koffie meer, omdat zij anders maar lastig in slaap konden komen of zelfs de hele nacht wakker lagen. Toen er koffie op de markt kwam met minder of geen cafeïne, was dat dan ook een schot in de roos. Veel mensen dronken in de avond een ander kopje koffie dan overdag, eentje die hen ’s nachts niet uit hun slaap hield.

Ieder moment vraagt om een ander soort koffi
© Pixabay.com

Koffie door de dag heen

Tegenwoordig is er nog veel meer verschillende keuze als het om koffie gaat. Een merk als Illy heeft verschillende soorten koffie in het assortiment, die passen bij verschillende voorkeuren of simpelweg verschillende momenten van de dag. En wat dacht je van Senseo? Ook dit merk heeft koffiepads in verschillende varianten. Wat sterker of wat zachter, met een extra smaakje of zonder. Zo kun je de hele dag door voor precies de koffie kiezen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Extra sterk om de dag te starten, met een lekker smaakje om jezelf in de middag even te verwennen, en van extra hoge kwaliteit om de dag af te sluiten. Je kunt het tegenwoordig helemaal zelf bepalen, en op ieder moment van de dag de koffie kiezen waar je op dat moment zin in hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *