Heb je last van donkere kringen onder je ogen? Je bent absoluut niet de enige. Enorm veel mensen hebben last van deze zwellingen onder de ogen. Maar wat zijn wallen precies en wat kun je er tegen doen? In dit artikel lees je alles over wallen onder de ogen en krijg je tips om ze te verminderen.
© Pexels.com

Wat is het precies?

Wallen zijn in principe een soort zwellingen, veroorzaakt door overtollig vocht of vet. Een andere oorzaak kan een overmaat aan huid zijn op die plek. Er is een gigantisch verschil tussen effectieve wallen en kringen. Donkere kringen worden eerder veroorzaakt door een dunne huid, waardoor de bloedvaatjes meer zichtbaar worden en zo ontstaat een soort paarse of blauwe vlek. Wallen zijn dus niets minder dan vocht of vet, of overtollig huid onder de oogleden.

Oorzaken van overtollige huid of vet en vocht ophoping

Wanneer we naar de oorzaken kijken van zakken onder de ogen, kunnen we een hele lange lijst opsommen. Echter volgende zaken zijn de belangrijkste en meest voorkomende oorzaken:
  • Vermoeidheid Vermoeidheid is naar het stereotype, de meest voorkomende oorzaak van wallen. Te weinig slaap leidt tot vochtophopingen onder de ogen.
  • Voeding Een overvloed aan zout kan leiden tot vochtophoping onder de ogen.
  • Veroudering: Bij het ouder worden ondergaat de huid structurele veranderingen die de huidconditie beïnvloeden.
  • Genetisch bepaald Een gevoeligheid hiervoor kan ook gewoon genetisch bepaald zijn en dus in de familie zitten.

Tips tegen wallen

Er zijn verschillende manieren om deze spookbeelden te verminderen. Hier hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:
  • Voldoende nachtrust Een goede nachtrust is de nummer één tip om wallen spontaan te doen verminderen. Zorg dat je elke dag voldoende bent uitgerust voor een nieuwe dag.
  • Verkoel de huid De zichtbaarheid van wallen kun je makkelijk verminderen door de huid in deze streek af te koelen. Met een nat washandje of met de achterkant van een ijzeren lepel die kort in de vriezer heeft gelegen kun je de klus al klaren. Gebruik altijd een doekje tussen de ijskoude lepel en jouw huid, zodat die zeker niet komt vast te plakken.
  • Hydrateer de huid voldoende Het is verstandig de kwetsbare huid onder de ogen vaak te hydrateren en soepel te houden. Vervelende lijntjes zullen hierdoor ook minder zichtbaar zijn.
  • Drink voldoende water Voldoende water drinken kan helpen om deze vochtophoping sterk te doen afnemen of zelf te doen verdwijnen op lange termijn.
  • Gebruik zonnecrème op de juiste plek De huid onder de ogen is erg dun en kwetsbaar. Gebruik daarom zeker voldoende (vaak) zonnecrème om de huid extra goed te beschermen tegen de zon.
  • Verminder zoutinname Een overvloed aan zout kan ook vochtophoping rondom je ogen veroorzaken. Probeer daarom zout zoveel mogelijk te vermijden.
© Pexels.com

Oplossing tegen wallen?

Ze zijn een alomtegenwoordig probleem en komen zeer frequent voor. Gelukkig zijn er diverse manieren om deze akelige kussens onder je ogen te verminderen. Zoals besproken is het slaap de beste remedie. Echter, sommige wallen zijn erg hardnekkig. Dan kan het koelen of voldoende vaak hydrateren van de huid een oplossing bieden. Zo kun je de zichtbaarheid van je zakken doen afnemen. In sommige gevallen kan een behandeling met fillers of een onderooglidcorrectie de ideale oplossing bieden, maar zorg er in ieder geval voor dat je voldoende nachtrust krijgt, want een goede nachtrust is een nachtmerrie voor wallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *