Tegenwoordig weet bijna iedereen wel wat ledverlichting is. Ook TL-verlichting is bij de meesten wel bekend. Maar LED TL? Daar heeft lang niet iedereen van gehoord. Dat is ook niet zo gek, want dit is nog relatief nieuw. Is jouw oog op een led tl armatuur gevallen? Maar heb je geen idee wat je hiervan kunt verwachten en wat de voordelen zijn? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. 

© Pexels.com

Langere levensduur

Maak je nu nog gebruik van standaard TL-verlichting? Dan zul je zien dat LED TL buizen een veel langere levensduur hebben. Een gewone TL-buis gaat circa 10.000 branduren mee. Dat maakt TL-verlichting al ongelooflijk duurzaam. Met een LED TL buis doe je hier echter nog een schepje bovenop. Deze lampen beschikken namelijk over een levensduur van gemiddeld 50.000 uur! Deze buizen gaan dus tot vijf keer langer mee dan een standaard TL-buis. Op de lange termijn levert dit dan ook een fikse besparing op. Kleine kanttekening is wel dat LED TL-buizen over het algemeen ook iets duurder in aanschaf zijn. Die kosten haal je er door de lange levensduur echter gemakkelijk uit. 

Deze lange levensduur levert ook nog een geheel ander voordeel op. Dit soort buizen worden namelijk meestal bevestigd op plekken waar je niet zo gemakkelijk bij kunt komen. Denk bijvoorbeeld aan een hoog plafond in een magazijn. Om de lamp te vervangen, moet er dan ook meestal iemand ingeschakeld worden. Dat zorgt voor allemaal extra kosten. Bij een langere levensduur is dit dus ook minder vaak nodig. 

Energie besparen 

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om energiezuinig te wonen en te werken. Wist je dat kantoren sinds januari 2023 zelfs minimaal over energielabel C moeten beschikken? Dat betekent dat steeds meer bedrijven bezig zijn met verduurzamen om aan deze verplichting te voldoen. Het besparen van energie kan op verschillende manieren. Energiezuinige verlichting gebruiken is daar een van. Laat LED TL-buizen hiervoor nou net de juiste keuze zijn. Wist je dat ze zelfs ruim vijftig procent minder stroom verbruiken dan traditionele TL-verlichting? Om over conventionele verlichting nog maar te zwijgen. Reken maar uit hoeveel energie je dan kunt besparen door enkel de lampen te vervangen. 

Constant licht 

Een groot nadeel van TL-verlichting is dat het licht niet altijd constant is. Als je goed oplet, merk je dat de lamp af en toe flikkert. Dit is zo minimaal dat het nauwelijks opvalt, maar het is zeker aanwezig. Als je langere tijd onder niet constant licht leeft of werkt, zullen je ogen sneller moe worden en de productiviteit afnemen. LED TL verlichting straalt altijd constant licht uit. Het licht flikkert niet en er is ook geen opwarmperiode totdat de lamp op volle sterkte is. 

© Pexels.com

TL buizen kunnen eenvoudig vervangen worden door LED

Als je nu nog traditionele TL buizen gebruikt, dan is het slechts een kleine verandering om dit aan te passen naar LED. Ze passen namelijk één op één in dezelfde armaturen. Dit komt doordat ze dezelfde lengte en fitting hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *