Je gaat slapen en zucht bij het zetten van je wekker. Half zeven is wel heel vroeg. Ook al is het je lievelingslied, zo vroeg in de ochtend kan deze song je niet bekoren. Uit bed dan maar. Een snelle hap en slok koffie. Je tas klaarmaken en je kan de deur uit. De deurklink die nog even wringt en … de rush in je hoofd maakt plaats voor een zachte, heldere melodie. Het gefluit van de net ontwaakte vogels. Een prachtig stukje lente; rechtstreeks in je oren. Het wordt een goede dag.

5 kleine gelukjes die je dag kunnen goed maken
© Pexels.com

Ja hoor, je krijgt meteen een lief compliment van je collega over je nieuwe broek. Een warm gevoel omarmt je.
Enkele stresserende telefoons en deadlines later, is dat warme gevoel echter ver te zoeken. Vermoeid rijd je naar huis en plof je in de zetel. De gedachten razen nog door je hoofd. Langzaam valt je oog op de muur. Waar de ondergaande avondzon en waaiende bomen een prachtig lichtspel creëren. Net zo razend als de gedachten door je hoofd. Maar dan mooier en puur. Daar is dat fijne gevoel weer. Rust.
Je warmt een heerlijke tas melk op en geniet van de warme gloed door je lichaam. Je beslist om nog een ontspannend bad te nemen. Een dag met wel vijf kleine gelukjes. Vandaag ga je heerlijk slapen. En die wekker is nog ver weg.

Kleine gelukjes
Een dag heeft zoveel kleine gelukjes. Aan jou om ze te ontdekken, te omarmen en te waarderen. Het zijn vaak de kleinste, meest eenvoudige dingen waar je niet meer bij stilstaat. Eigenlijk zijn het net deze dingen die je gelukkig maken. Doordat ze zo alledaags zijn, gaan ze snel aan je voorbij. Het is pas wanneer je bewust waarneemt, dat je ontdekt hoe fijn en belangrijk deze kleine momenten en dingen voor jou zijn.

Jouw kleine gelukjes ontdekken
Iedereen heeft en maakt zijn eigen kleine gelukjes. Het kan goed zijn dat je je nog niet bewust bent van wat jou nu echt gelukkig maakt. Neem daarom een week heel bewust waar. Denk aan het einde van de dag ‘Wat maakte mij vandaag blij?’ Dit hoeft geen uitbundige lach op je gezicht geweest te zijn. Een warm, fijn gevoel binnenin is even goed.
Kleine gelukjes kunnen dingen uit de natuur zijn zoals een mooie zonsondergang of het gefluit van de vogels. Evengoed momenten zoals na een lange dag heerlijk in de zetel ploffen, een favoriet gerecht eten …

5 kleine gelukjes die je dag kunnen goed maken
© Pexels.com

Bewust op zoek
Vind je het moeilijk om jouw geluksmoment te benoemen? Probeer dan terug op zoek te gaan naar wat jou gelukkig maakt. Ga in het bos wandelen, iets gaan eten met een vriend of een vriendin of simpelweg boodschappen doen. Wat leg jij in je kar waar je blij van wordt? Waar kijk je na een werkdag onderweg naar huis naar uit? Wie bel je op voor een babbel? Ook op Bart.be vind je heel wat geluksmomenten. Gaandeweg leer je jouw geluk terug ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *