Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuw stulpje? Dat is super fijn én spannend, echt een beetje een nieuw hoofdstuk in je leven. Hoewel het dus een nieuw begin kan betekenen, kan het helaas ook een heleboel gedoe met zich meebrengen als je niet goed voorbereid bent. Dus, of je nu voor het eerst op eigen benen gaat staan of naar een nieuwe stad verhuist, hier zijn een paar essentiële zaken die je zeker niet over het hoofd mag zien.

© Pexels.com

Adreswijziging

Dit is misschien wel één van de belangrijkste dingen om te regelen voordat je gaat verhuizen. Zorg er (uiteraard) voor dat je al je belangrijke contacten op de hoogte brengt van je nieuwe adres. Denk maar aan familie, vrienden, werk, bank, verzekeringen en natuurlijk de overheid. Je wilt niet dat belangrijke post verloren gaat na de verhuizing!

Verhuisdozen en verpakkingsmateriaal

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar je zult meer dozen nodig hebben dan je denkt. Begin dus op tijd met verhuisdozen en ander verpakkingsmateriaal te verzamelen, zoals bubbeltjesplastic, inpakpapier en tape. Je zult versteld staan van hoeveel spullen je hebt verzameld zodra je begint met inpakken. Denk ook aan de grotere meubelstukken en raamdecoratie en voorzie ook voor deze items geschikt beschermingsmateriaal. 

Planning

Een goede planning is essentieel voor een vlotte verhuis. Maak daarom een checklist van alles wat gedaan moet worden en verdeel het werk over meerdere dagen of weken. Van het regelen van een verhuiswagen tot vrienden contacteren voor hulp op de verhuisdag: al dit soort zaken breng je best tijdig in orde. Dat bespaart je straks heel wat onnodige stress en zo ben je zeker dat alles vlot zal verlopen. 

Contracten afsluiten

Zorg ervoor dat je ruim van tevoren de nutsbedrijven op de hoogte brengt van je verhuizing, zodat je op de dag zelf niet zonder stroom, gas of water komt te zitten. Vergeet ook niet om je internet en televisie over te laten zetten, want niemand wil een paar dagen zonder wifi zitten!

© Pexels.com

Inventariseer je spullen

Verhuizen is een goed moment om eens kritisch naar je spullen te kijken en te beslissen wat je echt wilt meenemen naar je nieuwe huis. Zijn je rolgordijnen bijvoorbeeld nog in goede staat en passen ze ook in je nieuwe stek? Ga op die manier eens door al je spullen en beslis wat je wilt houden, verkopen, weggeven of weggooien. Zo voorkom je dat je onnodige rommel meeneemt naar je nieuwe plek.

Schoonmaak

Last but not least, vergeet niet om je oude huis grondig schoon te maken voordat je vertrekt. Niemand wil zijn nieuwe huis intrekken met achtergelaten stof en vlekken op de vloer. Neem dus de tijd om alle kamers schoon te maken, inclusief de keuken, badkamer en berging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *