We kunnen er niet omheen: de meeste mensen zien hun collega’s meer dan vrienden en familie. Niet alleen op het werk, maar ook na het werk, is het gezellig om bij te kletsen en een hechtere band op te bouwen. En voor een verjaardag is het zeker tijd om je toffe collega een keertje in de bloemetjes te zetten. Mag het dit jaar eens wat anders zijn dan een verjaardagskaart en een toast?

© Pexels.com

Echt verrassen

Verras je collega dit jaar eens echt! Verstop je onder de bureau, doe het licht uit en laat de veiligheidsman meespelen. Is het kantoor vandaag gesloten? Heeft hij of zij zich van dag vergist? Een echte surprise party is natuurlijk pas compleet met slingers, confetti, gekleurde ballonnen en een gepersonaliseerde helium ballon. Vergeet ook die smartphones niet boven te halen om het moment voor altijd op vast te leggen: “Surprise!”

Verjaardagsvrijdag

Voor elke jarige kan je een verjaardagsvrijdag organiseren: het is een dag waarop je koffiekoeken eet als ontbijt, en je de werkweek afsluit met een lekkere cocktail. Het mag gerust eens wat anders zijn dan een biertje, toch? Een hele dag doe je alles voor je collega: wanneer hij of zij dat wil, breng jij een koffie mét koekje, een vers broodje als lunch of klaar jij een stomme klus die al weken wordt uitgesteld. Verwen je collega ook met een kersenpittenkussentje, een leuk muziekje en zijn of haar favoriete vieruurtje.

Een attente en persoonlijke cadeau

Laat de Rituals geschenkmanden en bonnen maar thuis, en opteer dit jaar voor een persoonlijke cadeau. En nee, daarvoor hoeft je collega niet je work bestie te zijn. Je kent bijvoorbeeld zeker hun favoriete eten, drankje, dessert of snack. Je luncht namelijk elke dag samen, toch? Zo kan je een mandje maken met heerlijke snacks en drankjes waar hij of zij zeker van zal genieten. Of welke activiteiten doet je collega graag met hun partner of vrienden? Geef cinematickets, een etentje of een interessante cursus cadeau.

© Pexels.com

Milestones zijn niet te vergeten

Voor speciale verjaardagen, zoals een 40 of 60e verjaardag, mag het al eens wat groter zijn. Organiseer een feestje na de uren met alle collega’s en maak gepersonaliseerde T-shirts of hoedjes om voor altijd bij te houden. Ook een leuke speech of slideshow mag niet mankeren. Maar zet vooral je geliefde collega in de bloemetjes en laat hem of haar kiezen wat ze graag op hun dag doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *