Veel van ons zijn nog druk bezig met onze goede voornemens. Veel sparen, lekker aan het sporten, en allerlei andere vormen van zelfzorg. Denk aan mindfulness en masker avond. Het is daarom nu het beste moment om na te denk over hoe we een meer “groene” milieuvriendelijke levensstijl kunnen leiden. Natuurlijk hoef je niet gelijk je hele levensstijl aan te passen aan deze gewoonten, maar kleine veranderingen helpen altijd en is beter dan niks. Daarom hier 4 ideeën om een groener leven te lijden.

© Pixabay.com

Slow Fashion

Slow fashion is het tegenovergestelde van Fast Fashion. Slow fashion gaat over recyclen, tweedehands kopen en kiezen voor duurzaam geproduceerde producten. Tweedehandssites zoals Marktplaats en Vinted, zijn hiervoor ideaal. Maak er een gewoonte van om eerst daar te kijken voordat je op je normale websites kijkt. Misschien vind je daar wel precies wat je zoekt. En probeer ook zelf deel te maken van dit recyclingproces door regelmatig je kast op te ruimen en het online te zetten. Natuurlijk kun je ook langs vintage winkels langsgaan!

Een water dispenser

Zeker als jij zo’n persoon bent om vaak water met bubbels te drinken, dan is een waterdispenser van Brita een bijzonder duurzame oplossing. Door een waterdispenser te plaatsen in je keuken, heb je altijd gekoeld, gefilterd en bruisend water. Op deze manier hoef je nooit meer te sjouwen met flessen bruiswater van de supermarkt en help je ook nog eens mee aan het verminderen van plastic gebruik. 

Ook nog eens een thee drinker? Dan kun je ook nog voor een waterdispenser met warm water kiezen. Zo hoef je nooit meer te wachten op die eeuwig durende minuut van je waterkoker.

© Pixabay.com

Let op je verwarming

Duurzaamheid is belangrijk. En lang niet iedereen doet eraan mee omdat het lastig is om van je gebruikelijke producten en routine af te stappen. Toch is het belangrijk dat je je concentreert op de kleine dingen die je zelf in de hand hebt. De kleinste dingen kunnen toch al een verandering aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan de verwarming in de winter. Laat jij de verwarming vaak aan staan zonder er veel bij na te denken? Dat is alles behalve groen en help jij je portemonnee ook zeker niet. Als rond dezelfde tijden dagelijks niemand thuis is, investeer dan in een timer voor je verwarming of maak er een gewoonte van om dit te controleren en aan te passen voordat je de deur uitgaat. Het is een kleine verandering, maar bespaard al een boel.

Ben jij er klaar voor om groener te leven? Dan zijn deze drie stappen zeker wat voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *