Een relatie hebben is fantastisch. Je beleeft de allerleukste momenten met de persoon waar je van houdt. Het voelt soms alsof de wereld aan je voeten ligt. Maar toch zijn er ook momenten waarop je je onzeker voelt.

Dat is niet onlogisch. Het gevoel van onzekerheid ervaart iedereen in een relatie. Voel je je niet goed genoeg voor je partner? Twijfel je eraan of jij nog wel een leuke partner bent? Dit soort vragen zorgen ervoor dat je in een negatieve spiraal geraakt en het is niet eenvoudig om daaruit te geraken. Wij helpen je graag af van die onzekerheid en geven je tips om je zelfverzekerder te voelen in je relatie.

© Pixabay.com

Weg met je negatieve zelfbeeld

De grootste oorzaak van jouw onzekerheid is een negatief zelfbeeld. Je voelt je niet goed in je vel en je denkt dat je te min bent voor jouw partner. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je negatief zelfbeeld om te buigen. Alles begint bij zelfacceptatie en -appreciatie. Respecteer jezelf en omarm wie je bent. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid, zowel jij als je partner, en het is belangrijk om ook elkaar te respecteren.

Voel je je op seksueel vlak ook wat onzeker? Dan is het misschien geen slecht idee om eens te oefenen met seksspeeltjes. Je kan bijvoorbeeld een pocketpussy of een dildo gebruiken om je lichaam beter te leren kennen en te ontdekken waar jij écht van geniet. Zo zal je samen ook meer kunnen genieten, omdat je weet wat je leuk vindt.

Communiceer met je partner

We kunnen dit niet genoeg benadrukken, maar praat met je partner over je onzekerheden. Door hier open over te communiceren, zullen heel wat van je onzekerheden wegebben, omdat die vaak berusten op een misverstand.

Daarnaast is het ook heel waardevol om met je partner te praten over je gevoelens. Voel je niet beschaamd om over je onzekerheden te praten. Het is pas wanneer de andere hiervan op de hoogte is dat hij of zij jou kan helpen.

© Pixabay.com

Breng meer vuur in je relatie

Zit je met onzekerheden over de toekomst van je relatie? Heb je het gevoel dat het vuur er wat uitgaat? Ook hiervoor bestaan er allerlei manieren om het vuur in je relatie opnieuw aan te wakkeren. Ga terug daten zoals in het begin van je relatie. Leuke dingen doen zorgt voor een goede stimulans in je relatie. Het brengt jou en je partner dichter bij elkaar. Wil je een passioneler seksleven? Experimenteer met dan eens met seksspeeltjes of bondage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *