In de wereld van badkamers is er nogal wat veranderd de afgelopen jaren. Zo kiezen steeds meer mensen voor een industriële look, warmere tinten en een praktisch, maar strakke uitstraling. Denk aan de kleuren matzwart, RVS, geborsteld koper en messing: ze zijn niet meer te missen in de nieuweste badkamertrends, zo bestaan deze ook voor uw douchecabines. Denk aan vorm, type deur of waar u instapt. Maar hoe kiest u nou de juiste douchecabines voor uw badkamer? In dit artikel lichten we uit waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van uw ideale douchecabine.

© Pixabay.com

Hoek van de douchecabine

Er is nogal wat verkrijgbaar op de markt tegenwoordig. Zo kunt u kiezen uit vierkante-, rechthoekige-, vijfhoekige- of kwartronde douchecabines. Waar vierkante douchecabines vaak probleemloos in uw badkamer passen, kan er bij een rechthoekige douchecabine vaak nog meer ruimte gecreëerd worden. Dit is prettig in een kleine badkamer, bijvoorbeeld. Een vijfhoekige douchecabine ziet er vaak prachtig uit voor het oog, maar niet erg praktisch in de kleinere badkamers. Als u meer ruimte wilt dan kunt u ook kiezen voor een kwartronde douchecabine.

Een hoek- of een zij-instap

Nog een belangrijk aspect om te overwegen voor uw nieuwe douchecabine is het kiezen van de plek van de instap. Deze keuze ligt gebaseerd op de manier waarop uw badkamer is ingedeeld. Soms is er niet genoeg ruimte om een deur open te doen bij een zij-instap en dan is een hoekinstap wellicht praktischer in uw badkamer. Hierdoor kan er ook eventueel een toilet of bad geplaatst worden naast de douchecabine.

© Pixabay.com

Type deur kiezen

Het volgende punt zijn de deuren. Ook hier ligt het onder andere weer aan de ruimte die beschikbaar is in uw badkamer. Zo kunt u kiezen voor een pendeldeur: de twee deurtjes die een sluiting van de douchecabine maken. Daarnaast bestaat er ook nog een draaideur. Deze deur gaat over de hele opening heen en is erg stijlvol, maar niet altijd even praktisch gezien de ruimte die het openklappen inneemt. De vouwdeur is erg praktisch, want deze vouwt u gewoon naar de zijkant. Tot slot is de schuifdeur eenzelfde principe als de vouwdeur, deze neemt geen ruimte in bij het openschuiven en kan ook erg stijlvol zijn.

Op de vloer of op een douchebak

Tot slot moet er beslist worden of de douchecabine in een douchebak komt of op de vloer. In een douchebak is het prettig geregeld omdat er al een egaal vlak is in de douchecabine, maar er is wel weer een opstap om in de douche te komen. Een douchecabine op de vloer ziet er erg stijlvol uit en laat de ruimte optisch groter ogen, maar hiervoor moet de vloer wel aflopen in de goot om het water weg te laten lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *