Het kopen van een rouwboeket is gelukkig niet iets wat je dagelijks doet. Vroeg of laat komen we hier echter allemaal wel eens voor te staan. Soms voor mensen die iets verder van je af stonden en soms komt het ook akelig dichtbij. In dat geval wil je natuurlijk je steun en liefde betuigen met een mooi rouwboeket. Het samenstellen van een dergelijk boeket kan echter best lastig zijn. Want waar let je op? Zeker als je een moeilijk afscheid voor de boeg hebt, wil je niet al je aandacht en energie in het samenstellen van een rouwboeket steken. Daarom hier enkele tips om dit iets gemakkelijker te maken.

© Pixabay.com

Wensen in de rouwkaart

In veel rouwkaarten worden persoonlijke wensen van de overledene doorgegeven. Denk bijvoorbeeld aan een voorliefde voor rozen of de vraag om het zo kleurrijk mogelijk aan te pakken. Deze wensen helpen je al snel op weg om een mooi rouwboeket uit te zoeken. Eentje die aansluit bij de wensen van de familie én de overledene. Staat er niets op de kaart aangegeven? Schroom je dan niet om dit na te vragen.

Wil je de familie liever niet voor iets dergelijks storen in hun rouwproces? Ga dan zelf na of jij weet welke bloemen de overledene mooi of juist niet mooi vond of laat een algemeen boeket opstellen met tijdloze bloemen. Dan doe je het eigenlijk altijd goed.

Tekst voor op de linten

De meeste mensen kiezen voor een rouwboeket met lint. Dit biedt de ruimte om nog een laatste persoonlijke boodschap mee te geven. Dit kan enkel jullie namen zijn, maar ook een lieve en waardevolle tekst om de overledene te herdenken of de familie een hart onder de riem te steken. Het kan best lastig zijn om de juiste tekst te bedenken. Gelukkig zijn er online tal van kant-en-klare voorbeelden te vinden. Als je er echt niet uitkomt, kan je eventueel ook de bloemist om hulp vragen.

© Pixabay.com

Bestel op tijd

Zodra je weet wanneer de uitvaart plaatsvindt, is het tijd om direct het rouwboeket te bestellen. Doe dit zo spoedig mogelijk zodat er voldoende tijd is om te overleggen en het boeket geheel naar wens samen te stellen. Bovendien biedt dit ook nog eens de gelegenheid voor de bloemist om uit te zoeken wanneer de bloemen op hun mooist zijn. Een goede bloemist zorgt er voor dat het boeket er tijdens de uitvaart het mooist uitziet.

Kleur kiezen van de bloemen

Meestal staat de kleur voor de bloemen al vast omdat in de kaart staat aangegeven van welke bloemen de overledene hield. In sommige gevallen is dit ook voor eigen invulling. Eigenlijk kan iedere kleur. Zolang je maar aan de overledene denkt. Wat vond hij of zij mooi? Of wat past bij de herinnering die je van deze dierbare hebt? Het kiezen van de geschikte kleur kan je eigenlijk nooit fout doen. Zolang je maar dicht bij je eigen gevoel blijft en de eventuele wensen van de overledene of diens familie in acht neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *