Steigerhout is de laatste jaren enorm populair geworden in zowel de bouwsector als de wereld van interieurdesign. Niet voor niets vindt u binnen de collectie vurenhout van HOUTvakman.be ook een mooie collectie steigerhout. Maar wat is steigerhout eigenlijk? 

© Houtvakman.be

Onder de noemer “steigerhout” vallen alle vuren planken met een dikte van ongeveer 3,2 cm, een breedte van ongeveer 20 cm en een lengte van ongeveer 500 cm. Deze planken werden oorspronkelijk gebruikt als vloerdelen voor bouwsteigers. Steigerhout is dus vurenhout, zacht hout met een lange vezel, dat bekend staat om zijn flexibiliteit en het ontbreken van grove splinters, wat het ideaal maakt voor gebruik op bouwsteigers.

In de bouwsector worden voornamelijk onbehandelde vuren planken gebruikt. Bij HOUTvakman.be bieden we zowel onbehandeld als geïmpregneerd steigerhout aan. Maar binnen de collectie steigerhout bij HOUTvakman.be is met name gebeitst steigerhout populair vanwege de esthetische voordelen en de verbeterde duurzaamheid. We begrijpen dat u op zoek bent naar diverse kleuropties die goed bij uw interieur passen. Grijs steigerhout is nog steeds de meest populaire kleur, zowel binnen als buiten. Voor een modernere en frissere uitstraling kunt u wit steigerhout overwegen. Voor een stoer accent bieden we ook zwart steigerhout en donkergrijs/antraciet steigerhout aan.

Ook voor buiten?

Velen zijn op zoek naar steigerhout voor buitengebruik. Daarom willen we duidelijk maken dat ons gebeitste steigerhout zonder verdere behandeling alleen geschikt is voor gebruik binnenshuis. Gebeitst steigerhout is behandeld om extra bestand te zijn tegen krassen en slijtage, maar biedt geen extra bescherming voor buitengebruik, zoals bijvoorbeeld impregneren dat doet. Voor gebruik buitenshuis raden we aan om ons steigerhout te behandelen met een geschikte buitenbeits, die u eenvoudig bij HOUTvakman.be kunt bestellen.

Steigerhout is veelzijdig, trendy en past in verschillende stijlen. Het is een geweldig materiaal voor zowel de bouw als het interieur, en met de diverse kleuropties kunt u uw creativiteit de vrije loop laten. Bij HOUTvakman.be vindt u het steigerhout dat bij uw project past. Ontdek de mogelijkheden van steigerhout voor uw volgende project en kom snel een kijkje nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *