Heb je een bedrijf, of ben je ergens een trouwe werknemer? Dan wil je dat iedereen op werk zich comfortabel voelt; het personeel doet trouw hun taken, zijn loyaal aan het bedrijf en gezamenlijk werken ze aan een vertrouwelijke band. Dat mag best wel beloond worden. Bovendien zal je zien dat een aangenaam, comfortabel gevoel op de werkplek een goede invloed heeft op de productiviteit.

Hoe je dit voor elkaar krijgt, kan met slechts enkele kleine aanpassingen en toevoegingen. Wij gaan deze met je doornemen, zodat jij iedereen op de werkvloer een nóg aangenamere dag kan bezorgen. Geef deze tips door aan je werkgever, of, als je de werkgever bent, kijk dan naar wat jij allemaal kan doen binnen je budget. En geloof ons, veel vraagt het niet. Kijk maar mee!

© Pexels.com

Tip 1: zorg voor comfortabel kantinemeubilair

Dé ontspanningsruimte van een bedrijf is natuurlijk de kantine. Deze komen voor in vele verschillende groottes. Heb je een kleine kantine voor weinig personeel, dan kan je deze aankleden met comfortabel kantine meubilair zoals fauteuils, banken of lekkere eettafel- of zitkamerstoelen. Heb je een grote kantine waar je erg veel mensen in kwijt moet, ook dan kan je zorgen dat men een aangename zit heeft. Je kunt ergonomische eetkamerstoelen aanschaffen en statafels voor de mensen die al lang gezeten hebben op hun kantoor.

Tip 2: houd het licht en de temperatuur in de gaten

Er kan nog wel eens overheen gekeken worden, maar licht en temperatuur zijn belangrijke factoren voor het comfort van het personeel. Natuurlijk licht is bijvoorbeeld gebleken een erg positieve uitwerking te hebben op de werkhouding. Daarnaast kan een te koude of warme omgeving het werktempo verlagen of het concentratievermogen aantasten.

Tip 3: ventileer goed

De luchtkwaliteit goed houden is niet alleen fysiek gezond, maar ook stimulerend voor de mentale gezondheid. Ze worden er productiever van en raken bovendien ook minder snel vermoeid. Zorg daarnaast ook dat de werkruimtes goed stofvrij blijven door extra uit te besteden aan schoonmaak.

Tip 4: bied ergonomisch bureaumeubilair

Vooral op kantoorbanen zitten de werknemers erg veel; soms een hele dag. Hierom is het belangrijk om ze bureaumeubilair te geven waarbij ze een goede houding aannemen. Ergonomische bureaustoelen en desks zijn hierbij onmisbaar. Heeft het personeel een sta-desk? Dan kan ook deze ergonomisch zijn; denk hierbij aan bijvoorbeeld verstelbare bureaus, waarbij je af kan wisselen tussen zittend en staand werken.

Tip 5: zorg voor ontspanning

Het is fijn als je in je pauze of na werktijd even wat stoom af kan blazen. Door ontspanningselementen toe te voegen in je kantine, kan je ze hiermee helpen. Afhankelijk van je ruimte, kan je speeltafels zoals tafelvoetbal, pool, of pingpong plaatsen, of een dartbord aan de wand hangen. Heb je minder ruimte, dan kunnen spelletjes als schaak in een kast opgeborgen worden, of kan je boeken en tijdschriften neerleggen om te lezen. Heb je een buitenplaats, dan kunnen een basketbalkorf of twee kleine doeltjes ook al enorm helpen de opgebouwde energie kwijt te raken.

© Pexels.com

Tip 6: maak het personeel gehoord

Misschien nog wel belangrijker dan al het bovengenoemde, is dat de werknemers het gevoel krijgen dat ze ertoe doen en gehoord worden. Ze hebben allemaal hun meningen en ideeën en het is zaak dat deze serieus worden genomen. Natuurlijk hoef je niet al hun punten en stellingen op te volgen, maar het toevoegen van een ideeënbus of het eens in de zoveel tijd vergaderen met input van het personeel, kan een wereld van verschil maken voor alle werkenden. Dit geeft een gevoel van vertrouwen en zelfverzekerdheid schenken; wat op den duur weer hun werk een stuk comfortabeler maakt. Een bedrijf is namelijk gebouwd op werknemers – een beetje comfort is het minste wat ze kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *