Heb je buiten een lounge staan waar je geregeld een hapje eet, een apero organiseert of gewoon even tot rust komt? Dat is fijn, een lounge biedt namelijk heel wat mogelijkheden en er zijn ook heel wat verschillende stijlen die je kan kiezen om je lounge in te richten. Met deze tips maak jij van je lounge een gezellige plek waar je in het weekend of na een lange werkdag heerlijk kunt genieten van de zon en de buitenlucht. 

© Pexels.com

Kies een geschikte loungeset

In je lounge is een leuke loungeset natuurlijk waar het allemaal mee begint. Welke loungeset bij jou past is voor iedereen anders. Afhankelijk van je budget, de grootte van je loungeplek en je persoonlijke voorkeur kan je een loungeset kiezen voor je tuin. Dit kan een lounge zijn in een u-vorm, een l-vorm en dergelijke. Ben je een handige Harry? Met een paar houten paletten en leuke tuinkussens kan je je eigen originele loungeset bouwen. 

Creëer een relaxte sfeer

Je loungeset is bedoeld als een plek om tot rust te komen en te relaxen. Het is dan ook belangrijk dat er een relaxte sfeer hangt in je lounge. Hangt een muziekbox op waarop je leuke lounge muziek kan spelen en plaats een frigo in je lounge zodat je altijd drankjes en versnaperingen bij de hand hebt. Grenst je lounge aan een tuinhuis of aan de gevel van je huis? Hang dan luchtige gordijnen voor de ramen om een echte relaxte boho sfeer te creëren. 

Zorg voor zon en schaduw

Het is fijn om in je lounge zowel zon als schaduw te kunnen hebben. Je wil namelijk niet altijd in de schaduw zitten bij mooi en zonnig weer. Anderzijds schijnt de zon soms zo hard, dat het ook aangenaam kan zijn om een beetje schaduw te creëren op warme zomerdagen. Hang daarom een zeil op boven je lounge, installeer een rolluik of zet een verplaatsbare parasol naast je lounge. 

Scherm je loungeplek goed af

Wil je graag wat privacy in je lounge zodat de buren niet kunnen binnengluren? Zet dan een mooie omheining of een paar leuke planten of struiken voor je lounge. Is er een zijde van je lounge die leunt aan je woning of aan je tuinhuis? Laat dan rolgordijnen op maat maken die je voor de ramen kunt hangen voor wat meer privacy. 

© Pexels.com

Voeg persoonlijke accessoires toe

Je lounge is pas helemaal af als je er een paar persoonlijke accessoires aan toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan een paar lampionnen die je mooi vindt, sierkussens die je zelf hebt genaaid en dergelijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *