Behang verwijderen is iets wat bijna iedereen wel een keer in zijn of haar leven moet gaan doen. Misschien wil je de slaapkamer een nieuwe look geven of misschien ben je net verhuisd. Behang verwijderen kan best een vervelende klus zijn. Het is daarom verstandig om je eerst in te lezen. Op die manier weet je hoe je het behang op de juiste manier kan verwijderen. Dit kan je uiteindelijk erg veel tijd schelen.

© Pixabay.com

Wat heb je nodig?

Voordat je het behang gaat verwijderen, is het belangrijk dat je alles goed voorbereid hebt. Er zijn verschillende dingen die je nodig hebt om behang op de juiste manier te kunnen gaan verwijderen.

Het eerste wat je nodig hebt is een plamuurmes. Deze kun je gebruiken om het behang van de muren af te schrapen. Grote delen van behang kun je er vaak wel aftrekken, maar de kleine delen zijn met de hand niet te doen.

Daarnaast is het handig om een plantenspuit te hebben. Je kunt ervoor kiezen om gewoon water er in te doen, maar je kunt er ook verdunningsmiddel in doen. Op die manier komt het behang een stuk makkelijker los.

Wanneer je geen plantenspuit hebt, kan je een spons gebruiken om het behang nat te maken. Op die manier zal het ook wel nat worden, alleen kost het van jouw kant iets meer moeite. Echter is het wel een effectieve manier om het behang er makkelijk af te krijgen.

© Pixabay.com

Aan de slag

Behang verwijderen is iets dat wel wat tijd gaat kosten. Op de juiste manier zal het echter een heel stuk minder lang duren. Zodra je alle spullen hebt kun je direct aan de slag.

Het is wel verstandig om even de stopcontacten af te dekken. Vooral als je met een plantenspuit gaan sprayen. Het kan dan voorkomen dat er water op terecht komt en dit is uiteraard niet iets wat je wilt.

Het handigste is om het behang eerst goed nat te maken. Je hoeft niet zuinig te zijn met het water of het verdunningsmiddel. Hoe vochtiger het behang is hoe makkelijker het er af zal gaan komen. Je kunt het eventueel 5 minuten laten staan zodat het er wat meer in getrokken is. Wanneer het goed vochtig is, is het alleen nog een kwestie om met het plamuurmes onder het behang te komen.

Om met het plamuurmes onder het behang te komen is het makkelijkste om even goed te kijken of er al iets loshangt. Als er nog niets loshangt zul je ervoor kunnen gaan kiezen om bij een hoekje te beginnen. Wanneer je dit hoekje iets los hebt geschoven, kun je eigenlijk direct al onder het behang terecht komen.

Het is dan een kwestie van schuiven en het behang zal er zo af moeten komen. Het zal even duren voordat al het behang eraf is, maar het de muur zal daarna weer net nieuw zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *