Het inrichten van je badkamer is een heuse karwei. Het is een ruimte dat comfortabel moet zijn, maar ook eentje die niet altijd even groot is. Daarom is het heel belangrijk om de vrije ruimte optimaal te benutten.

© Pixabay.com

Tip 1: Breng de ruimte in kaart

Vooraleer je begint met het inrichten van je badkamer, is het aangeraden om even een schets te maken van de beschikbare ruimte. Vergeet zeker niet te kijken naar hoe de deur in je badkamer open en dicht gaat.

Het is vaak omwille van de deur dat je heel wat ruimte verliest. Denk er dus misschien aan om een schuifdeur te plaatsen.

Daarnaast raden we je ook aan om alle sanitaire voorzieningen die je wilt installeren op te meten. Gebruik schaal 1/50 voor je schets. Dit wilt zeggen dat 1 centimeter op papier, 50 centimeter is in werkelijkheid.

Duid op je schets ook aan waar de afvoerbuizen van je sanitaire voorzieningen komen te liggen.  Op basis daarvan kan je je ruimte indelen en een geschikte plaats kiezen voor je WC of wastafel.

Tip 2: Creëer ruimte

Gebruik lichte en natuurlijke kleuren voor het aankleden van je badkamer. Het bepaalt naast de uitstraling van je badkamer dus ook hoe groot deze oogt. Daarnaast hebben lichte en natuurlijke kleuren ook het voordeel dat je ze minder snel beu bent. Als je kiest voor een speciale kleur bestaat de kans dat je deze na een tijdje niet meer zo mooi vindt.

Een andere manier om extra ruimte te creëren in je badkamer is door te kiezen voor douchecabines met een glazen wand. Glas is logischerwijze doorschijnend en onderbreekt daarom het interieur niet. Een stenen muur of een andere wand breken de ruimte wel waardoor je badkamer een stuk kleiner kan lijken.

© Pixabay.com

Tip 3: Denk aan de vloer

We raden altijd aan om je vloer te betegelen in je badkamer. Tegels zijn waterbestendig en absorberen geen vocht. Tegels zijn een stuk handiger om je badkamer te kuisen. Grote vierkante tegels geven ook vaak een ruimtegevoel.

Tip 4: Zie de details niet over het hoofd

Vergeet niet dat je ook stopcontacten en lichten nodig hebt in je badkamer. Denk ook hier dus heel goed over na. Zorg voor een hoger stopcontact dichtbij je lavabo voor het opladen van je scheermachine, haardroger, tandenborstel,…

Hopelijk helpen onze tips je bij het inrichten van je badkamer. Het is een belangrijke ruimte in je woning, dus denk er goed over na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *