Heeft de zetel in jouw woonkamer zijn beste tijd gekend, en ben je op zoek naar een nieuw model? Als je wil gaan voor een type dat perfect past binnen jouw interieur én voldoet aan jouw wensen en smaak, dan komt daar vaak heel wat bij kijken. Het is namelijk niet eenvoudig om de ideale zetel te vinden, en bovendien is het een investering die je best de moeite waard maakt. Gelukkig bestaan er heel wat interieurexperts, die jou het nodige advies geven. Zo kan jij binnenkort heerlijk wegdromen in een stralende nieuwe sofa in jouw woning. Met onderstaande tips geraak je al een heel eind op weg.

© Pexels.com

Houd rekening met de ruimte

Een eerste belangrijk aspect bij de keuze van jouw sofa is de grootte van de ruimte. Is de sofa bestemd voor een ietwat kleinere woonkamer, dan ga je uiteraard geen bombastisch grote zetel kiezen. Meten is weten, en daarom is het essentieel om vooraf de afmetingen van de ruimte te kennen. Op basis daarvan kan je dan de grootte van jouw sofa bepalen. Hou hierbij zeker in het achterhoofd dat je voldoende ruimte rondom het meubelstuk bewaart, zodat je er nog vrij rondom kan bewegen. Houd uiteraard ook rekening met de indeling en vorm van de ruimte. Is de zetel bedoeld voor een lange, smalle woonkamer? Dan is het verstandig om een model te kiezen dat niet te breed uitsteekt. Bij heel wat speciaalzaken, zoals Urban Sofa, kan je terecht voor professioneel advies, zodat jij gegarandeerd het geschikte model voor jouw ruimte kiest.

Jouw voorkeur van stijl en kleur

Elke zetel heeft zijn eigen uitstraling. Denk daarom eens na over de stijl die past binnen jouw interieur. Opteer je voor strak en industrieel, of neig je eerder naar stoer of gewaagd? Zorg ervoor dat jouw sofa in lijn ligt met de stijl van jouw woonkamer, zodat je het totaalplaatje compleet maakt. Ook de keuze van de kleur is geen onbelangrijke. Wil je gaan voor uniek en excentriek? Dan kan een felle kleur dat zeker bieden. Denk hier vooraf wel goed over na, en denk alles tot in de puntjes uit. Met een niet-neutrale kleur neem je het risico dat andere meubels of decoratiestukken gaan vloeken met de sofa, en dat is uiteraard niet het gewenste resultaat. Natuurlijk is er ook niets mis mee als je op veilig speelt. Een beige, grijze of bruine sofa biedt namelijk heel wat rust. Hier kan je bijvoorbeeld spelen met accentkleuren in de sierkussentjes of dekens die je in de zetel legt.

Denk na over het gewenste materiaal

Naast het esthetische aspect, is ook de functionele kant van belang. De materiaalkeuze is daarbij een voorname overweging. Je wil natuurlijk een sofa die voldoet aan jouw wensen in verband met comfort, onderhouds- en gebruiksgemak. Ben je op zoek naar een onderhoudsvriendelijke zetel? Ga dan voor een sofa uit leder. Vlekken zijn hierop gemakkelijk te verwijderen, en bovendien straalt dit materiaal een stoere touch uit. Verkies je eerder een warme sfeer? Dan is een stoffen zetel iets voor jou. Het is een prijsbewuste keuze, en garandeert een heerlijk zitcomfort.

© Pexels.com

Ruime keuze kwalitatieve zetels bij Urban Sofa

Weet je precies wat je wil, en heb je het perfecte model van zetel voor ogen? Ga dan eens langs bij een professionele verkoper. Bij Urban Sofa wordt niet bezuinigd op kwaliteit, integendeel. Hier vind je de mooiste collectie van hoogwaardige kwaliteit, en dat tegen een scherpe prijs. Zo is er voor ieder wat wils, van loungebanken tot hoekbanken of twee- en driezits. Bovendien zijn er steeds experts aanwezig in de winkel, die je het nodige professionele advies kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *