Een salontafel kopen, voor veel mensen wordt het soms als een detail gezien, maar eigenlijk is een salontafel best wel van enig nut. Salontafels kunnen als extra bergruimte dienen en bovendien zijn ze erg handig om ’s avonds voor de televisie een tas of kommetje met wat lekkers in op te zetten. Maar salontafels aankopen, wat zijn de zaken waarop je moet letten? Dankzij onze tips koop je zeker geen kat in een zak!

Wat is belangrijk bij het aankopen van een salontafel
© Overstockhome.be

Salontafel binnen het interieur

Het doel en nut van salontafels wordt vaak erg onderschat. Wanneer je geen salontafel hebt staan, kan het zelfs erg leeg aanvoelen en lijken. Het fijne aan eettafels kopen bij Juntoo, is dat je er echt alle kanten mee op kan. Welk soort interieur je ook hebt, je vindt altijd wel een salontafel dat er in past. Het is wel belangrijk dat salontafels binnen het interieur passen. Het is belangrijk om te kijken naar de stijl van jouw interieur en dan pas een salontafel aan te kopen. Wanneer je er dan een paar mooie decoratiestuks op zet, wordt het echt een pronkstuk binnen jouw interieur.

Salontafels en hun materiaal

Net zoals bij alle meubelstukken heb je ook een ruime keuze in salontafels. Wanneer je online gaat kijken, vliegen de soorten salontafels je al rond de oren. Je hebt dan ook keuze uit verschillende materialen. Zo heb je hout, dat erg stevig is, maar misschien minder praktisch is wanneer er kids in het huishouden zijn. Een glazen salontafel is ook een mogelijkheid, maar dit is wel de minst veilige keuze, zeker wanneer je kinderen hebt rondlopen. De beste materiaalkeuze kan kunststof zijn, dit materiaal is erg hygiënisch, al is het wel krasgevoelig. Uiteraard heeft elk soort materiaal zijn voor- en nadelen en is het ook gewoon belangrijk om te kijken naar wat jij mooi vindt.

Wat is belangrijk bij het aankopen van een salontafe
© Overstockhome.be

Opmeten alvorens aankopen

Je zou misschien denken dat bij de aankoop van zo’n tafel het minder belangrijk is om op voorhand opmetingen te doen. Dat is helaas niet het geval. Het is zelfs erg belangrijk om op voorhand opmetingen te doen binnen de ruimte om te weten hoe groot jouw salontafel mag zijn. Heb je al een salontafel op het oog? Meet de afmetingen op en kijk of ze binnen de ruimte van jouw woonkamer past. Het zou erg jammer zijn dat je een salontafel koopt die veel te groot is voor de ruimte die je hebt. Een salontafel moet mooi tot zijn recht komen en een mooi geheel vormen met de rest.

Trends volgen of niet?

Wanneer het over mode gaat, op vlak van kledij of meubels, stel je jezelf de vraag of je de trends wil volgen of liever je eigen zin doet. Wil je liever in de stijl verder gaan die je al hebt in het interieur of is het tijd voor iets nieuws? Wanneer je toe bent aan verandering, kan het leuk zijn om de laatste trends te volgen te kiezen voor salontafels die je anders nooit zou kiezen! Kijk op https://www.juntoo.be/nl/catalogus/salon-en-bijzettafels/salontafels voor de laatste trends!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *