Door de jaren heen verzamelt iedereen de nodige spullen. Om jouw huis er niet slordig uit te laten zien, berg je deze op. Dit kan bijvoorbeeld op zolder, maar sommige spullen wil je binnen handbereik hebben liggen. Daarom heeft iedereen in ons land wel één of meerdere kasten in zijn woonkamer staan. Weet je niet voor welke kast je moet kiezen? Wij zetten de meest voorkomende kasten in woonkamers hieronder voor je op een rijtje.

Welke kast zet je in jouw woonkamer neer
© Overstockhome.be

Vitrinekast
In menig woonkamer in ons land zien we tegenwoordig een vitrinekast terug. Deze kasten zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een kast met één deur kiezen, maar ook voor een kast met twee, drie of zelfs vier deuren. Hierdoor is er voor iedere ruimte wel een geschikte kast te vinden. Waarom je voor een vitrinekast kiest? Dat heeft verschillende redenen.

Allereerst zijn de bovenste deuren van vitrinekasten vaak voorzien van glas. Heb je spulletjes die op mogen vallen? Dan biedt zo’n kast uitkomst. Je kunt deze dan namelijk achter het glas zitten, zodat iedereen het kan zien. Daarnaast biedt een vitrinekast jou ook veel opbergruimte. Het onderste gedeelte van de kast heeft namelijk gesloten deuren. Hierdoor kun je er vrijwel alle spullen in kwijt. Veel menshttps://www.overstockhome.be/nl/catalogus/kasten/vitrinekasten-buffetkastenen gebruiken een vitrinekast voor hun servies en/of glaswerk. Vandaar dat zo’n kast ook wel een buffetkast wordt genoemd.

Boekenkast
Lees je graag? Dan heb je inmiddels vast en zeker flink wat boeken in huis. Heb je alle boeken bewaard? Dan liggen deze waarschijnlijk ergens opgeborgen. Zo liggen ze mogelijk op een slaapkamer of op zolder in een kast. In dat geval kijk je er niet of nauwelijks naar om. Veel mensen vinden dit zonde. Als dit ook voor jou geldt, kun je overwegen een boekenkast in jouw woonkamer neer te zetten. Zo’n kast leent zich namelijk uitstekend om jouw boeken op te bergen. Bovendien kijk je er zo zelf vaker naar om dan wanneer ze ergens achter de kant liggen.

Welke kast zet je in jouw woonkamer nee
© Overstockhome.be

Dressoir
Niet iedereen houdt ervan om een grote, hoge kast in zijn woonkamer neer te zetten. Geldt dit ook voor jou? Dan vallen een vitrinekast, buffetkast en boekenkast mogelijk af. Gelukkig betekent dit niet dat je geen kast in jouw woonkamer neer kunt zetten. Nee, want je kunt ook nog kiezen voor een dressoir. Deze lage kasten zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Hierdoor is er altijd een dressoir te vinden dat aansluit bij de rest van jouw interieur. Een dressoir is ideaal om opbergruimte te realiseren, maar de kast wordt ook regelmatig gebruikt als tv-meubel.

Tv-meubel
Een dressoir wordt regelmatig als tv-meubel gebruikt, maar toch verschillende de twee kasten van elkaar. Zo is een tv-meubel doorgaans (een stuk) lager. Hierdoor staat de televisie op een prettige hoogte, waardoor je niet constant omhoog hoeft te kijken. Dit bespaart jou nekklachten. Ook voor tv-meubelen geldt dat er allerlei verschillende soorten zijn. Zoek je nog een tv-meubel dat past bij de rest van jouw interieur? Kijk dan eens op https://www.juntoo.be/nl/catalogus/kasten/tv-meubels. Hier vind je er ongetwijfeld een mooi exemplaar. Zo’n meubel doet overigens niet alleen dienst als standplaats voor jouw televisie. Nee, want de meeste tv-meubelen beschikken over (kleine) kastjes. Hierdoor doet deze kast ook dienst als opbergruimte. Met een tv-meubel sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *