Heeft een wesp in jouw woonomgeving een wespennest gebouwd? Dan is dat buitengewoon vervelend. Een wesp is een relatief klein insect. Toch kan dit kleine beestje een hoop overlast veroorzaken. Veel mensen vinden het zoemende geluid van een wesp vervelend. Maar het zijn de steken die een wesp gevaarlijk maakt. Wespensteken kunnen namelijk levensbedreigend zijn. Dus heb je een wespennest in de tuin of in huis? Laat deze dan direct verwijderen!

Wespennest laten verwijderen
© Pixabay.com

Dit moet je niet doen

Veel mensen starten zelf met de wespenbestrijding als ze een wespennest verwijderen. Men stopt bijvoorbeeld het wespennest dicht. Dit lijkt wellicht een effectieve methode, maar dat is het niet. De wespen in het nest raken zo namelijk in paniek. Ze boren zich hierdoor een weg naar buiten en zullen iedereen in de buurt van het nest steken. Je creëert zo dus juist een hele gevaarlijke situatie. Dat je zelf direct wilt starten met de wespenbestrijding is op zich een logische reactie. Je wilt immers zo snel mogelijk van het ongedierte in jouw vertrouwde woonomgeving afkomen. Toch kun je de daadwerkelijke bestrijding van een wespennest beter aan een professionele wespenbestrijder overlaten. Zo voorkom je onveilige situaties.

Wat kun je wél zelf doen?

Is er dan helemaal niets dat je zelf kunt doen tegen een wespenplaag? Jawel! Je kunt bijvoorbeeld zelf een wespenval maken. Je doet dit door een kant-en-klare wespenval te vullen met limonade. De wesp is dol op zoetigheid en zal jouw val snel gevonden hebben. Een wesp kan niet zomaar van de limonade drinken. Hij zal in de val vallen om bij de limonade te kunnen komen. Vervolgens verdrinkt hij in de vloeistof. Je kunt daarnaast ook een wespenspray kopen. Je moet deze spray op de wesp spuiten. Door het gif zal de wesp dood neervallen. Dit sterke spul helpt bij het terugdringen van het aantal wespen, maar het is dus behoorlijk giftig. Houd hier rekening mee!

Wespennest laten verwijdere
© Pixabay.com

Zo voorkom je een wespennest

Dat je weet dat er manieren zijn om een wespenplaag de kop in te drukken, is fijn. Maar het is uiteraard nog fijner als je nooit met een wespenplaag te maken krijgt. Helaas kun jij niet bepalen waar een wesp haar nest bouwt. Wel kun je de kans dat ze jouw woonomgeving hiervoor uitkiest, verkleinen. Allereerst is het belangrijk om alle spleten en kieren in je woning zo veel mogelijk te dichten. Zo voorkom je dat een wespenkoningin hier een wespennest kan bouwen. Tevens kan het vroegtijdig opsporen en bestrijden van kleine wespennesten in het voorjaar soelaas bieden. Je kunt zo voorkomen dat er een groot wespennest met bijbehorende overlast ontstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *