Laten we eerlijk zijn, we kunnen allemaal toch elke dag wel pasta’s eten? Er zijn zo veel lekkere pasta gerechten dat je elke dag wel een nieuwe pasta kunt proberen. Ben je nog op zoek naar nieuwe pasta gerechten en inspiratie voor in de keuken, lees dan snel verder.

3 heerlijke pastagerechten
© Pixabay.com

1. Linguine met champignons in roomsaus
Linguine is een heerlijke pastasoort. Het is net iets dikker dan een spaghetti en iets voller van smaak. Deze pastasoort is heel lekker in combinatie met groente. Linguine met champignons in roomsaus is een waar genot om te nuttigen. Bak de champignons, kastanjes en oesterzwammen in wat olie en voeg hier zout, peper en chillivlokken aan toe. Kook intussen de pasta in 9 minuten al dente, of volg de kooktijd die op de verpakking staat. Giet de pasta af en voeg deze toe aan het mengsel van champignons. Knijp een teentje knoflook in het mengsel en roer het 2 minuten goed door. Voeg hierna de room toe. Laat dit nog 5 minuten op het vuur pruttelen zodat de saus goed in kan dikken. Maak het af met parmezaanse kaas en zie daar, je heerlijke pasta is klaar.

2. Maaltijdsalade met penne en tonijn
Een pastagerecht hoeft niet altijd warm geserveerd te worden. Je kunt ook heerlijke maaltijdsalades maken met pastasoorten. Een pastasoort dat zich hier goed aan leent is penne. Penne zijn de cilindervormige pasta’s met een goede bite. Kook de penne zoals je normaal zal doen, giet deze af en spoel ze nog eens af met koud water. Zo is je pasta wel gaar maar niet warm, voor een maaltijd salade is het enorm belangrijk dat de pasta op kamer temperatuur is. Doe de salade in een grote kom en voeg hier wat olijfolie, zout en peper aan toe. Meng dit goed. Voeg daarna een blik tonijn op water, verse rucola en zwarte olijven toe. Dit is je basis gerecht. Nu kan je het helemaal personaliseren. Sommige vinden er een hardgekookt eitje lekker bij en wat extra botersla. Een ander maakt de salade wat tropischer en voegt er stukjes ananas en walnoten aan toe. Kijk goed naar wat jij lekker vind, alles kan en mag!

Pasta
© Pixabay.com

3. Spaghetti Carbonara met een twist
Kook de spaghetti zoals op de pakking vermeld en giet deze af. Laat deze eventjes uitlekken en bereid ondertussen de saus. Fruit een sjalotje, knoflook en een halve verse rode peper. Verwijder wel de pitjes uit de peper, anders wordt deze heel pittig. Gooi na 3 minuten de garnalen erbij. Bak deze 5 minuten goed door. Voeg hierna de spekreepjes er aan toe. Bak deze nog 3 minuten mee. Nu mag de room erbij en de blokjes spinazie ala creme (uit het vriesvak van de supermarkt). Roer dit nog zo een 5 minuten door tot de spinazieblokjes volledig gesmolten zijn en er een smeuïge saus ontstaat. Rasp er wat parmezaanse kaas door en voeg twee eieren door de saus. Haal de pan van het vuur en klop de eieren goed door. Het is niet de bedoeling dat de eieren gaan bakken of stollen, het moet er voor zorgen dat de saus zich verdikt. Goed kloppen dus. Nadat de eieren volledig zijn opgenomen in de saus mag je de pan terug op het vuur zetten en gooi je er een zak verse spinazie door. Deze hoeft niet volledig te slinken, deze moet lekker crunchie blijven. Roer de verse spinazie ongeveer een minuut mee en je spaghetti is klaar om te serveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *