Kerst is het de leukste viering van het jaar. Het is een viering waarbij iedereen gezellig samen komt. Vrienden, familie en geliefden. Met de kerst gaat het om saamhorigheid. Je wilt samen zijn en genieten van de liefde en de knusheid die er ontstaat.
Je kunt kerst op verschillende manieren vieren. Elk jaar ontstaat er weer hetzelfde vraagstuk: Vieren we kerst thuis of op restaurant. Beide hebben zo zijn charme en voordelen, maar ook nadelen. Ben jij er nog niet over uit hoe jij je kerst dit jaar wilt vieren? Geen probleem. We zullen beide opties bespreken en hopen dat je op basis van de voor-en nadelen die we noemen je beslissing kunt nemen.

Kerst vieren thuis of op restaurant
© Pixabay.com

Kerst thuis vieren:

Voordelen: Wanneer je kerst thuis viert heb je zelf alle touwtjes in handen. Je kan zelf alles bepalen en hoeft nergens rekening mee te houden. Je kunt alles volledig zelf verzorgen. Van de aankleding tot de decoraties op tafel. Je bepaalt zelf je thema en verzorgt de aankleding. Iedereen kan op zijn gemak zijn bij je thuis. Of je nu allemaal fancy gekleed bent of na het eten in de joggingbroeken wilt uitbuiken. Alles kan, jij bepaalt de regels. Ben je op restaurant dan gaat dit niet. Je kan in een restaurant niet zomaar even gaan liggen om je eten te laten zakken. Dus een groot voordeel val de thuisviering: het creëert een comfort voor jezelf en alle gasten.

Nadelen: Ook zijn er een aantal nadelen. Eén van de nadelen is niet per se de viering zelf, maar wat daarna komt. Het opruimen. Wanneer je gasten ontvangt en de kerstviering thuis verzorgt is dit ontzettend leuk. Je eet en drinkt samen en maakt er een mooie avond en dag van. De dag na de viering echter, wanneer alle gasten naar huis zijn, moet jij alles opruimen. Afhankelijk van hoeveel mensen er waren en hoeveel rommel er is ontstaan kan dit heel tijdrovend zijn. Al met al is dit voor velen ook niet de meest ideale manier om de day after te spenderen. Je wilt zelf ook nog nagenieten en heerlijk relaxen. Als je alles nog moet op-en afruimen gaat dit wat moeilijker. Hou hier rekening mee.

Kerst op restaurant
© Pixabay.com

Kerst op restaurant vieren:

Voordelen: Wanneer je kerst op restaurant viert kan je volledig genieten. Je hoeft niks te organiseren, je hoeft je geen zorgen te maken of het eten wel in de smaak valt en of je de kip op tijd uit de oven hebt gehaald. Je hoeft nergens naar om te kijken. Je enige taken zijn opdagen in het restaurant, eten en genieten. Je hoeft ook helemaal niks op te ruimen. Alles wordt voor je gedaan. Je kunt genieten van je gezelschap en heerlijk in het moment zijn. Na afloop ga je gewoon weer naar huis, gaat slapen en wordt de volgende dag wakker in een netjes en opgeruimd huis. Omdat je de avond ervoor geen gasten hebt moeten ontvangen en hosten zal je ook niet voor een rommelige verassing komen te staan.

Nadelen: In een restaurant kan het knusse gevoel iets minder zijn. Tenzij je een volledig restaurant hebt kunnen afhuren voor jou en je gezelschap is het gevoel toch anders dan wanneer je de viering thuis viert. Een aantal zaken kun je vergeten: leuke spelletjes spelen en kokkerellen? Vergeet het maar. Het is er te rumoerig en niet knus. Ook heb je zelf weinig controle over de avond. Het restaurant bepaald wanneer je wat voorgeschoteld krijgt.

Al met al zijn beide opties fijn en moet je zelf even kijken wat het beste bij je past. Behoud je liever de controle en vind je het niet erg om een dag na de viering op te ruimen? Vier het thuis. Wil je liever dat alles voor je wordt gedaan en wil je zelf zo min mogelijk zorgen aan je hoofd hebben? Besteed het uit aan professionals en vier het op restaurant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *