De populariteit van wellness is de laatste jaren ongekend. De meeste mensen gaan naar een openbare sauna. Maar wist je dat je ook privé van een wellness-sessie kunt genieten? En dat je daarvoor niet per se een sauna in je eigen huis hoeft te installeren? Hier lees je zeven voordelen van een bezoek aan een privé sauna.

7 voordelen van een privé wellness-sessie
© Pixabay.com

#1: Geen andere mensen om je heen

Het klinkt vanzelfsprekend, maar een groot voordeel is dat je niet naakt hoeft te zijn in het bijzijn van anderen. Je huurt met je eigen gezelschap de volledige ruimte. Dit betekend ongestoord genieten van volledige privacy. Daarnaast kun je je volledig ontspannen, zonder afleiding van andere aanwezigen in de rustruimte, in de sauna of in het bubbelbad.

#2: Schoon & hygiënisch

Privé sauna’s worden na elk bezoek grondig schoongemaakt. In openbare sauna’s maken elke dag veel verschillende mensen gebruik van de faciliteiten. Bij een privé wellness weet je tenminste zeker dat de douches, de sauna en de jacuzzi helemaal schoon zijn!

#3: Persoonlijke touch: je bent de enige gast!

Bij elke openbare sauna ben je een van de vele honderden bezoekers. Je mist een beetje persoonlijke aandacht. Tijdens een privé wellness-sessie zorgt de gastvrouw of gastheer ervoor dat je een heerlijke tijd hebt en alles tot in de puntjes is geregeld. Dat is net dat stukje extra persoonlijke aandacht dat je nodig hebt om er een onvergetelijke dag van te maken.

#4: Helemaal naar eigen wens aan te passen

Bij openbare sauna’s heb je vaak de optie om een massage bij te boeken of een hapje te eten. Een privé sauna doet daar nog een stapje bovenop. Je kunt een volledig arrangement samenstellen naar je eigen wensen. Dat gaat dan niet alleen over de hapjes en de drankjes, maar bijvoorbeeld ook over romantische versiering of een verrassend verjaardagsarrangement.

Privé-wellness
© Pixabay.com

#5: Geen wachttijden

In het weekend of op feestdagen is het bij openbare sauna’s vaak ontzettend druk. Je staat met een hele kudde mensen voor de sauna te wachten tot de opgieting begint. Of nog erger, bij de ingang moet je al lang in de rij staan voordat je überhaupt naar binnen mag! Tijdens een privé wellness-sessie heb je alle faciliteiten helemaal voor jezelf. Je hoeft op niemand te wachten. Dat geeft een extra ontspannen gevoel. Bovendien is er altijd een plekje vrij in het bubbelbad!

#6: Je kunt blijven slapen

Bij veel privé sauna’s kun je een overnachting boeken. Zo geniet je extra lang van alle faciliteiten én van elkaar. Na een heerlijke nacht wordt je uitgerust wakker met een uitgebreid ontbijt. Zo keer je helemaal uitgerust terug naar huis.

#7: Intieme sfeer

Waar je in een openbare sauna moet opletten waar je over praat, kun je in een privé sauna elk onderwerp met je geliefde, vriend of familielid bespreken. Er is namelijk niemand die je gesprek kan afluisteren.

Al met al zijn er dus heel wat voordelen aan een bezoekje aan een privé sauna. Bedenk wel dat je van tevoren moet boeken. Bij de meeste privé sauna’s kan dit online. Meestal bieden ze een verblijf aan voor twee tot drie uur. Dit is natuurlijk naar eigen wens uit te breiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *