Je kent het wel, die verliefdheid in het begin wanneer je iemand net leert kennen. Je wilt de hele dag bij elkaar zijn, het liefst de hele week. Je zit in de welbekende honeymoon fase. Je doet alles samen, het kan maar niet op. Je wordt samen wakker, gaat de stad in, een lunch hier, een diner daar. Je sluit de avond af met wat drankjes in een hippe cocktailbar, die ene bar waar jullie beiden al zo lang zo graag naar toe wilde. Maar niet alleen, maar met een partner. Dat kan nu. Je drinkt de avond weg, je gaat naar huis, beleeft een fijne nacht samen en je wordt weer samen wakker. Klinkt goed, right? Dat snappen we. Echter, op een gegeven moment gaat het nieuwe van de relatie er af en begint het harde werken. Althans, niet per se altijd ‘hard’ werken, maar wel werken. Wat een relatie vergt onderhoud. Als je wilt dat iets goed blijft functioneren, moet je daar tijd en energie insteken. Dat geld voor het onderhoud van een auto, je laptop, maar ook je relatie, hoe niet romantisch dat ook klinkt. Als je een langdurige fijne relatie wilt onderhouden dan is er werk aan de winkel. We geven je daarom graag dé gouden tips voor een langdurige relatie.

3 gouden tips voor een langdurige relatie
© Pixabay.com

1. Communicatie is, hoe cliché ook, key
Je hebt het vast vaker gehoord; ‘communication is key’. Het klinkt zo cliche en dat is het ook. Maar het is ook de waarheid. Je moet met elkaar in contact blijven staan, blijven praten en blijven je gevoel te uiten. Er moet absoluut geen schaamte meer zijn. Als je een langdurige relatie wilt of in een langdurige relatie met elkaar zit moet je alles kunnen zeggen. Dit betekent niet dat wanneer je iets moet aangeven wat niet zo leuk is, dat je gemeen moet zijn, probeer elke boodschap tactvol over te brengen. Maar wees wel altijd eerlijk en jezelf. Als je partner continu de sokken naast het bed op de vloer gooit of de vaatwasser niet uitruimt, heeft het niet veel zin om het hier met je vrienden over te hebben. Ga naar de bron en geef het probleem aan.
Naast het negatieve is het ook belangrijk dat je over het positieve blijft praten. Merk je dat je partner echt zijn best doet, geef ook dit aan. Spreek je waardering en appreciaties uit.

2. Behoud je eigen leven
Een leven samen opbouwen is één van de mooiste dingen die er is. Je werkt aan een toekomst samen en daar komen andere zaken bij kijken die je deelt. Je kunt een gezamenlijke hobby hebben en gezamenlijke vrienden. Toch is het belangrijk dat je naast de gezamenlijke zaken ook je eigen ding blijft behouden. Verlies je zelf niet in elkaar, maar wees je eigen persoon. Zorg ervoor dat je een eigen vriendenkring hebt, één die totaal los staat van je partner. Vrienden met wie jij kan afspreken als je er even tussen uit wilt gaan of zin hebt in een gezellige lunchdate met een goede vriendin. Dit is oké. Je hoeft niet alles samen te doen, we raden het je juist af. Blijf je eigen ding doen, naast de gezamenlijke activiteiten. Dit geld ook voor activiteiten. Ja, blijf samen dingen ondernemen, maar ga ook op pad met vrienden of zelfs alleen. Doe dingen waar jij blij van wordt, voor je zelf.

Langdurige relatie
© Pixabay.com

3. Blijf je best doen voor elkaar
Intimiteit is belangrijk. Het is normaal dat je in de beginfase van de relatie niet van elkaar af kunt blijven. Naarmate de tijd vordert kan dit afnemen, dit is ook niet raar. Je komt in een bepaalde routine terecht, misschien krijg je samen kinderen, het is druk op werk etc. Toch is het belangrijk dat je je best voor elkaar blijft doen, ook op het intieme vlak. Koop een leuk lingeriesetje en verras je partner, geef elkaar een heerlijke massage en experimenteer met elkaar. (Her)ontdek elkaar en maak plezier. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *