Haar is een belangrijk onderdeel van ons uiterlijk. Wanneer je haar niet goed zit, zal dit dan ook meteen een invloed hebben op hoe je je voelt. Om dit te voorkomen kun je experimenteren met producten en handelingen binnen een haarverzorging routine. Ten eerste, is het van belang om te kijken naar wat jouw haar nodig heeft. Wanneer je haar snel vettig is zul je een andere routine moeten creëren als wanneer je droog haar hebt. Toch zijn er een paar dingen die tot de basis van een hair-care routine behoren die erg goed werken. Ik heb drie handige tips voor je op een rijtje gezet om jouw haar er mooier en gezonder uit te laten zien!

© Pexels.com

Was je haar 1 tot 2 keer per week

Het wassen van het haar is iets wat veel mensen dagelijks doen. De voornaamste reden om ons haar te wassen is omdat de hoofdhuid vettig of viezig is. Toch wassen we ons haar vaker dan eigenlijk nodig is. Vaak is dit uit automatisme, omdat we het liefst wel iedere dag douchen. Toch kun je je haar wanneer je het te vaak wast erg beschadigen. Dit komt met name doordat je de oliën die worden aangemaakt op de hoofdhuid niet de kans krijgen om hun werk te doen omdat ze door de shampoo gewassen worden. Dit is natuurlijk zonde. Ik wil je dus aanraden om je haar alleen te wassen wanneer het er vet uit begint te zien. Alleen dan is het echt nodig.

Voedingssupplementen

Er zijn tegenwoordig tal van voedingssupplementen die het uiterlijk en de groei van het haar bevorderen. Deze supplementen bevatten over het algemeen vitaminen en mineralen die je normaliter ook binnen kunt krijgen. Je krijgt ze echter over het algemeen niet voldoende binnen om het gewenste mooie effect te kunnen krijgen. Om deze vitaminen en mineralen toch in de juiste hoeveelheid binnen te krijgen kunnen we je zeker adviseren om eens een kijkje in een van de online apotheken te nemen. Hier vind je tal van supplementen die het uiterlijk van jouw haar kunnen bevorderen!

© Pexels.com

Beperk de hitte

Daarnaast kun je hitte op het haar het beste vermijden. Probeer dus zo weinig mogelijk een stijl- en krultang te gebruiken. Daarnaast raad ik je ook aan om op te passen met bijvoorbeeld een föhn. Dit soort hitte kan haar blijvend beschadigen en dit willen we natuurlijk voorkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *