Klassieke rituelen verdwijnen meer en meer uit ons straatbeeld. Toch zijn er nog bepaalde mijlpalen in het leven van een mens die extra in de verf kunnen worden gezet. In deze blog ‘Voor elke gelegenheid een juweel’ lees je welk sieraad bij een bepaalde aangelegenheid bijzonder goed past ondanks de tendensen en tradities de laatste jaren drastisch zijn veranderd. Juwelen blijven inderdaad hun grote charme behouden om iemand extra gelukkig te maken of een bepaalde waardering uit te spreken.

Voor elke gelegenheid een juweel
© Pixabay.com

Verlovingsring

Enkele jaren nadat iemand een romance heeft opgebouwd, komt er meestal een beloning van een relatie die over het algemeen wordt bezegeld met een verlovingsring wanneer je huwelijksplannen koestert. Wanneer je op zoek bent naar een verlovingsring die bij je past. Dit kan eenvoudig zijn of meer glamoureus, afhankelijk van je persoonlijke wensen. Die keuze hangt af van individu tot individu.

 

Juwelen uit waardering

Een juweel kopen hoeft niet per se een geschenk te zijn. Je kan ook uit waardering of op eigen houtje een juweel kopen omdat je iemand graag ziet. Uiteraard kan je jezelf trakteren op een beloning wanneer je bijvoorbeeld promotie hebt gemaakt op je werk of omdat je doodeenvoudig jezelf in de watten wil leggen. Door de band genomen gaat hun grote voorkeur uit naar armbanden die er sober uitzien. Tijdloos en dat hoeft niet duur te zijn. Een spotgoedkoop armbandje die je kocht in Ibiza of een kraalbandje die je dochter in elkaar knutselde, kan leuk zijn bij elke gelegenheid.

 

Oorringen

Heel veel koppels willen nog niet meteen trouwen, maar willen wel een gezinsuitbreiding plannen. Een unieke mijlpaal waar mannen heel veel belang aan hechten. In die mate dat veel mannen hun wederhelft willen verrassen met een uitzonderlijk juweel. Zij houden er weliswaar niet van om in de kraamafdeling op hun knielen te gaan. Geen ring dus, maar een klassieker die tegenwoordig aan polariteit wint zijn oorringen. Ook door het tijdloze karakter van een oorring die je op elke gelegenheid of outfit kan dragen.

 

Een verjaardag

Voor heel veel vrouwen is het bereiken van de leeftijd van 40, 50 of 60 jaar een ware mijlpaal in hun levensfase. De meesten hebben op professioneel vlak of persoonlijk al heel wat bereikt in hun leven. Zij voelen zich gesetteld en willen dit vieren met een juweel. Vaak zorgt de levenspartner voor een passend geschenk.

Juweel
© Pixabay.com

Zilveren of gouden bruiloft

Een relatie die een kwarteeuw of langer duurt, is iets om apetrots op te zijn. De verlovingsring of een trouwring kan immers wel altijd eens upgrade gebruiken. Vaak wordt er op deze speciale dagen een extra inspanning geleverd om een nieuwe ring te kopen of te verfraaien met een edelsteen. Goudsmeden en ontwerpers bieden een waaier aan mogelijkheden aan. Gekleurde diamanten zijn tegenwoordig een modetrend die morgen worden gezien.

 

Bij het beëindigen van de studies

De jongste tijd worden pas afgestudeerden door de ouders verwend met een juweel. Vaak wordt gekozen voor een halssnoer. Dat kan een vrij sober hangertje zijn met een klein diamantje erin. Wat eveneens opvalt is dat de jongeren zich vaak vragen stellen over de herkomst van bepaalde edelstenen. Honderd procent natuurlijke diamanten zijn het meest gegeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *