Langer werken en meer mogelijkheden voor online onderwijs overtuigen veel mensen om het studeren in een nieuw daglicht te zien. In de loop van ons leven omarmden we een cyclus van naar school gaan, een beroepsopleiding of een universitaire opleiding volgen, een baan krijgen om vervolgens de boeken voor de rest van ons leven weg te leggen. Vandaag denken we daar helemaal anders over! Het aanleren van nieuwe vaardigheden is cruciaal in een wereld van constante veranderingen en technologische innovaties. Hier zijn enkele zeer goede redenen waarom je nooit te oud bent om te leren en onderwijs voor volwassenen een kans moet geven.

Nooit te oud om te leren waag de sprong!
© Pixabay.com

1. Je kunt je carrière op elke leeftijd een boost geven

Ook al heb je misschien al een baan en ben je hier heel tevreden mee, cursussen voor volwassenen kunnen je carrière in een nieuwe stratosfeer brengen. Door nieuwe vaardigheden te verwerven, bereid je je voor op een mogelijke interne promotie, of het kan de weg openen voor kansen die in het verleden misschien niet beschikbaar waren – om nog maar te zwijgen van het verhogen van je maandelijkse inkomsten.

2. Het behouden van je mentale gezondheid is cruciaal naarmate je ouder wordt

Leren stimuleert je hersenen en draagt ​​bij aan een betere mentale gezondheid, waarbij uit veel onderzoeken zelfs is gebleken dat onderwijs voor volwassenen kan helpen milde depressie of angst te voorkomen. Hoe dan ook, mentaal scherp blijven helpt je om op de hoogte te blijven van alles in het leven en op het werk. Tegelijkertijd verbeter je je vermogen om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

3. Sociale media (en andere vaardigheden) kunnen op elke leeftijd worden geleerd

Ruim 15 jaar geleden was er nog geen sprake van LinkedIn, Facebook en Twitter. Deze sociale mediaplatforms en vele andere worden echter steeds belangrijker in verschillende bedrijfsfuncties. Blijf daarom up-to-date door online te leren en gebruik je technische vaardigheden in een professionele context, zodat je je waarde voor geïnteresseerde wetgevers kunt vergroten.

Studeren op latere leeftijd
© Pixabay.com

4. Technologie maakt van leren een fluitje van een cent

Met oneindig veel werk- en gezinsverplichtingen hebben veel mensen simpelweg geen tijd om naar een school te gaan om te studeren. Maar dankzij internet en krachtige online cursussen en tools is leren veel toegankelijker en flexibeler geworden. Cursussen in alle vormen en maten en bijhorend studiemateriaal zijn al beschikbaar met slechts een muisklik en online docenten zijn slechts een e-mail verwijderd.

5. Het beheren van je tijd is nog nooit zo goed geweest

Je vermogen om tijd te beheren en te jongleren met verantwoordelijkheden is veel beter dan toen je jonger was, maar helaas zijn er tal van verantwoordelijkheden in je volwassen leven waar je rekening mee moet houden. Hierdoor is het niet altijd eenvoudig om nieuwe vaardigheden te leren via een cursus of workshop. Daarom is online leren een groot voordeel. Het geeft je de kans je studietijd volledig te beheersen en de cursus die je volgt volledig in je leven in te passen.

6. Geef je zelfvertrouwen een boost

Misschien was je niet de beste student op de middelbare school of universiteit en miste je daardoor enig vertrouwen om een bepaalde studierichting af te maken. Online leren geeft je een tweede kans om je studieambities te vervullen – terwijl je ook een boost krijgt in je carrière en meer zelfvertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *