Een e-sigaret is een elektrische sigaret. Bij het roken van een e-sigaret krijg je minder schadelijke stoffen binnen, dan bij het roken van een normale sigaret. Drie van deze schadelijke stoffen, die je in een normale sigaret vindt, zijn koolmonoxide, teer en nicotine. Bij het roken van een e-sigaret krijg je alleen nicotine binnen. Koolmonoxide en teer zijn erg schadelijk voor je gezondheid. Nicotine is vooral verslavend. Omdat de e-sigaret nog relatief nieuw is, is het nog niet duidelijk hoe schadelijke het roken van e-sigaretten is, als je deze een langere tijd rookt.

© Pixabay.com

Verschillende e-sigaretten

Er zijn veel verschillende soorten e-sigaretten. Veel mensen gebruiken een e-pen. Dit is een eenvoudige e-sigaret in de vorm van een pen. De e-pen is een van de meest toegankelijke e-sigaretten. Dit is een alles in één vape, die gemakkelijk te gebruiken is. Nadeel is wel dat deze e-pen voor de ervaren roker te weinig opties heeft. De batterij en de tank zitten namelijk vast in de e-sigaret. Pod e-sigaretten zijn de e-sigaretten waar je zelf kunt kiezen welke e-liquid je rookt. Deze e-sigaret is populair bij zowel beginners als bij ervaren rokers. Deze e-sigaret is makkelijk te gebruiken en je kunt zelf je e-liquid kiezen. Voor gevorderde rokers zijn er dan nog e-sigaretten zoals een BoxMOD e-sigaret. Met deze e-sigaret kun je zelf heel veel instellen en aanpassen, om de rookervaring te beïnvloeden. Ze hebben vaak een sterkere batterij en geven grotere dampwolken met een sterk smaakprofiel.

PG en VG

PG staat voor propyleen glycol, dit zorgt voor een sterker keelgevoel. VG staat voor vegetable glycerine, dit zorgt juist voor een zachter keelgevoel. Als je wilt dat je e-sigaret zo veel mogelijk op je vertrouwde sigaret lijkt, kies je voor een 50:50 ratio. Als je dit combineert met een pod systeem en een zwakkere batterij, lijkt de e-sigaret het meeste op een normale sigaret. Dat komt dan omdat je met dezelfde kracht moet inhaleren.

© Pixabay.com

MTL of DTL

Dit zijn twee verschillende manieren van inhaleren. MTL staat voor mouth-to-lung, hierbij gaat de damp eerst je mond in, en haal je daarna door naar je longen. DTL staat voor direct-to-lung, met deze manier inhaleer je de damp direct naar je longen. DTL verbruikt meer e-liquid en is daardoor minder geschikt voor beginners.

Aroma’s

Tot slot moet je nog bedenken hoeveel nicotine je wilt roken. Voor een gemiddelde roker is dit 12mg per 100ml. Ga je minderen? Kies dan een e-liquid met minder nicotine. Nu je alle informatie hebt om te beginnen, kun je gaan kijken welke smaak je wilt roken. Er zijn onwijs veel verschillende aroma’s te koop. Je zult hier niet snel op zijn uitgekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *