De bekendste van alle cryptocurrencies is Bitcoin (afkorting BTC). Het is een cryptocurrency, wat niet meer betekent dan een valuta die alleen in digitale vorm bestaat, en er zijn geen munten of bankbiljetten.

Alle geheimen van de Bitcoin ontrafeld
© PxHere.com

Wat is het verschil tussen BTC en ‘normaal’ geld?

Het unieke van deze online valutavarianten is dat er geen bank achter zit. Laten we beginnen met een korte uitleg van “normaal” geld. Vroeger werd elke munteenheid of één dollar per dollar goud gestort bij de Nationale Bank. Deze gouden standaard zorgt ervoor dat de kluis van De Nationale Bank de waarde bevat van de goudbiljetten of munten die u in uw bezit heeft. De standaard werd afgeschaft en in 1936 was Nederland het laatste land dat de standaard afschafte. Kortom, sindsdien moet u geloven dat uw geld of munten dezelfde waarde heeft als de waarde die erop staat verwerkt.

Het grootste verschil tussen cryptocurrencies en “normale” valuta’s is dat deze laatste deze waarde naar de overheid stuurt (of op zijn minst probeert te sturen). Als uw euro plotseling in waarde daalt, zal de regering ingrijpen om de stabiliteit ervan te verzekeren. Als de valuta waardevoller wordt, geldt hetzelfde. Dit is niet het geval bij BTC en zijn medewerkers. Op het moment van schrijven is de waarde van deze munt ongeveer $ 15.000. Als de waarde van morgen nog steeds $ 1 is, heb je pech als je BTC bezit. Als de waarde van BTC daarentegen morgen $ 25.000 is, verdient u $ 10.000.

Wat is het voordeel van BTC?

Het feit dat de overheid niet achter de schermen invloed uitoefent op BTC, zijn de nadelen én voordelen van BTC. Dit betekent ook dat niemand de valuta volledig kan controleren.

Alle geheimen van de Bitcoin
© PxHere.com

Hoe veilig is BTC?

Om ervoor te zorgen dat de verzending veilig wordt voltooid, heeft elke gebruiker twee sleutels: een privésleutel en een openbare sleutel. Deze sleutels zijn eigenlijk veel cijfers, de een na de ander, alleen “1” en “0”. Zoals de naam al aangeeft, is het belangrijk dat de privésleutel eigenlijk alleen van u is.

BTC maakt gebruik van digitale handtekeningen. In tegenstelling tot uw “gewone” handtekening, is de digitale handtekening elke keer anders. Daarom wordt voor elke transactie een nieuwe handtekening aangemaakt. Om dit te doen, combineert u uw privésleutel en berichtinhoud. Daarom moet u ook de privésleutel geheim houden, anders kan iedereen tekenen. De handtekening bevat overigens ook veel 1-en en 0-en.

Waar kan ik informatie vinden over BTC?

Wanneer u interesse heeft in het aanschaffen van BTC of meer te weten wilt komen over BTC, kunt u een kijkje nemen op de website van SATOS. Het is een website die zich bezighoudt met BTC. De oprichters van de website hebben als doel om BTC kopen én het verkopen van BTC zo veilig en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Op deze pagina vindt u meer informatie wat BTC precies is, hoe het tot stand is gekomen in het verleden, waarom u BTC zou moeten kopen, hoe het werkt, de voor- en nadelen en nog veel meer. Op deze manier kunt u u goed bekendmaken met het onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *