Wil je iets speciaals voor je keuken? Maak het dan zelf! De reden voor het zelf maken van keukengadgets? Je krijgt precies wat je nodig hebt om je keuken te pimpen, wat het bereiden van overheerlijke maaltijden zoveel leuker maakt. Lees verder voor 7 geweldige projecten om je keuken te personaliseren. En vergeet niet dat het allemaal in de details zit!

7 leuke ideeën om zelf handige keukengadgets te maken
© Pixabay.com

1. Maak gebruik van alle verticale ruimte!

Een geniaal idee om ruimte te creëren in je keuken is handdoekstangen combineren met bamboe-keukengereihouders. Maar je hoeft de houders niet alleen voor houten lepels en dergelijke te gebruiken. Je kunt ze ook vullen met hangende planten, wat een goed voorbeeld is van wat er kan gebeuren als er mooie en praktische dingen samengebracht worden.

2. Gooi een oude garde niet weg!

Ben je het zat om de knoflook of die verdwaalde avocado in je koelkast te vergeten? Plooi een oude metalen garde uit en hang hem vervolgens op als een geweldige plank voor je rijpende producten. Je groenten en fruit zijn uit je koelkast, wat meer plaats geeft voor andere dingen en toch zijn ze maar een armlengte van je verwijderd.

3. Haal die oude theepotten van de zolder!

Transformeer een stijlloze theepot in een statement-making keukengadget. Door saaie plastic handvatten te vervangen door unieke houten accenten, wordt een alledaags object een aandenken dat je jarenlang zult koesteren.

4. Houten lepels hoeven niet saai te zijn

Houten lepels zijn handig om vrijwel altijd in je buurt te hebben in de keuken! Dus waarom zou je deze niet in een ander jasje stoppen, om je nog meer plezier te bezorgen bij het koken! Zoek online naar niet-giftige, waterdichte verf om leuke kleuren te vinden en de uiteinden van je eenvoudige houten lepels te versieren.

Keukengadgets
© Pixabay.com

5. Unieke schotel met onderzetters

Om weg te dromen in je keuken bij een kop koffie met gebak, maak een schattige wolkvormige schotel in spaanplaat (voor het gebak) met bijhorende onderzetters in de vorm van regendruppels. Als je de tools in huis hebt, kun je de vorm zelf uitzagen, maar je kunt ook naar een houtzagerij gaan waar ze de vormen voor je uitzagen. Het enige wat je nadien nog moet doen, is jouw inspiratie laten werken om kleur toe te voegen aan de schotel en onderzetters.

6. Messenrek aan de muur

Het is een feit in de keuken: werkbankruimte is een kostbaar goed. Daarom houden we van rustieke messenrekken aan de muur, waardoor dat omvangrijke blok op je aanrecht achterhaald is. Met behulp van duurzame magneten en een houten bord aan de muur, hangen ​​al je beste messen klaar wanneer je moet snijden – zonder te moeten raden welk mes dat het is.

7. Maak de meest exclusieve tafelkleden!

Kleed eenvoudig witte tafelkleden aan met wat kleur en leuke vormen. Online vind je heel wat geweldige ideeën om je tafelkleden, en zelfs servietten, zomerse tinten te geven in de vorm van spatten en druppels. Op die manier wordt je tafel tijdens je eerste barbecue gedekt met een tafelkleed dat ongetwijfeld het gespreksonderwerp zal zijn en waar je slechts een fractie van de prijs in een warenhuis voor hebt betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *