De gezondheid en vitaliteit van een tuin en zijn bloemen en planten kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, naast de exacte hoeveelheden water en zon. Alle tuiniers hebben hun trucjes en we hebben een aantal van de beste verzameld om u te helpen uw tuin altijd in bloei te houden.

Belangrijkste tips voor een bloeiende tuin
© Pixabay.com

1. Ken elke centimeter land
Een goede tuinman moet het potentieel van zijn tuin kennen, dat wil zeggen dat hij elke centimeter grond en gras goed moet kennen, welke gebieden de meeste zonneschijn hebben en welke gebieden meer schaduw en wind krijgen.
Bovendien moet u de bodem testen om de pH-waarde ervan te bepalen. Alleen dan kunt u de beste soorten voor uw specifieke tuin kiezen en ze op de juiste plaatsen planten.

2. Kwaliteit in plaats van kwantiteit
De schoonheid van planten en bloemen kan ons ertoe brengen meer te kopen dan we nodig hebben op het gebied van beplanting.
Het is belangrijk om te weten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt, zodat je kunt kopen volgens die vierkante meters en niet het risico lopen om teveel te kopen en dan, erger nog, teveel te planten. Veel planten samen staan niet synoniem voor een gezonde tuin.

3. Kies de soort om uw bloementuin in te richten
Naast de persoonlijke smaak is het ook belangrijk om de kenmerken van de soort te onderzoeken. Controleer de periode waarin ze bloeien, het type tuin, het beschikbare budget en vooral de beschikbare tijd voor onderhoud.
Andere belangrijke informatie is om te overwegen of de planten die je wilt kweken met elkaar combineren, niet alleen in de esthetische zin maar ook als ze geen invloed hebben op de groei van de anderen.

4. Bereid de grond voor om de bloemen te ontvangen
De voorbereiding van de grond is essentieel voor het opzetten van een mooie tuin in elk detail, waarbij de groei van onkruid en opdringerige wortels wordt vermeden. Remex de grond, breng de meststof aan en strijk deze glad voor het besproeien.
De plaats afbakenen met stenen en andere voorwerpen, die het niet alleen mooier maken, maar ook voorkomen dat de grond gaat lopen als het regent.

Bloeiende tuin
© Pixabay.com

5. Plant de bloemen
Als de grond glad is, maak dan van de gelegenheid gebruik om de plaatsen waar u de bloemen gaat planten te plannen, op basis van hun kleur en vorm. Het meest aanbevolen is om ze in volgorde van grootte te rangschikken, zijnde het hoogste aan de achterkant, het medium in het midden en het kleine aan de voorkant.

6. Kostbaar water
Water is een essentieel goed dat ook in de tuin moet worden behouden en intelligent moet worden gebruikt. Groepeer bij het zaaien de planten die meer water nodig hebben door ze zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen.
Vermijd het besproeien van de tuin in het midden van de dag, vooral wanneer de temperatuur hoger is, omdat planten meer en beter opnemen als ze ‘s morgens vroeg of ‘s nachts water krijgen.

7. De kracht van mulchen
Mulchen is een van de meest populaire tuinbouwtechnieken en houdt in dat er een beschermende laag organisch materiaal op de bodem wordt aangebracht om de bodemvochtigheid te behouden, onkruidgroei te voorkomen en de vitaliteit van de bodemvoedingsstoffen te garanderen.
De meest gebruikte organische verbindingen zijn houtkrullen, bladeren, gemaaid gras, stro en zelfs geplette krant.

8. Zorg voor uw tuin
Na het aanleggen van een tuin moet u de tijd nemen om deze altijd kleurrijk en geurig te houden. Om dit te doen, moet de grond worden gereinigd en de planten elke dag water worden gegeven.
Het is belangrijk om regelmatig te controleren op problemen, zoals plagen, en of de soort zich correct aanpast aan het gebied om verbeteringen door te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *