Heerlijk, de winter is voorbij! Er komen knoppen aan de bomen en de ene na de andere voorjaarsbloem schiet uit de grond. Het is al lente buiten, haal nu nog de lente in je huis! Maar hoe creëer je dat, zo’n voorjaarssfeer? In dit artikel vind je tips om je huis een frisse make-over te geven.

Haal de lente in je huis
© Pixabay.com

1. Schoon en fris

Een make-over begint, helaas, met een grote voorjaarsschoonmaak. Was de gordijnen, kussens, dekens en hang ze bij mooi weer heerlijk buiten. Zorg dat je huis lekker fris is en stofvrij. Maak een lijstje met achterstallige klusjes en pak deze gelijk mee. Tip: Doe de minst leuke klusjes als eerst. Om in de stemming te komen, houd rekening met het weer. Bij mooi weer kun je heerlijk buiten aan de slag!

2. Bloemen

Haal een bos vrolijke bloemen in huis. Dit is de meest makkelijke manier om je huis een lenteachtige uitstraling te geven. Tulpen, ranonkels, anemonen en bloesemtakken zijn verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren. Tip: Je kunt door het hele huis kleine vaasjes plaatsen met een aantal bloemetjes er in. Je kunt kleine potjes en flesjes recyclen door de sticker er af te laten weken en ze vervolgens te gebruiken als vaasje.

3. Geur

Een frisse geur doet wonderen. Zet de ramen lekker open, zodat het huis goed doorlucht. Je zult versteld staan wat een verschil dit maakt! Je kunt ook lichte, zoete geurtjes kopen die je huis letterlijk opfrissen.

4. Accessoires

Ruil de donkere accessoires, die de warme sfeer creëerden in de winter, om voor vrolijke, luchtige decoraties. De warme dekens, donker kleurende kussens kun je beter omruilen voor vrolijke, lichte kussens. Probeer gebruik te maken van vrolijke en lichte kleuren. Kies voor lichte stoffen, zoals katoen en linnen.

5. Licht

In de lente wordt het langzamerhand steeds lichter ‘s avonds. Maak gebruik van dit licht, door de gordijnen wat meer open te houden. Je kunt de gordijnen ook weghalen, zodat je optimaal kunt genieten van het natuurlijke licht.

Lente in huis
© Pixabay.com

6. Muziek

Een aspect dat veel mensen vergeten, is muziek. Zet vrolijke liedjes op, die jou doen herinneren aan die heerlijke zomer of onvergetelijke lente. Kies muziek uit die jou vrolijk maakt!

7. De tuin

Als het zonnetje schijnt, kun je het tuinmeubilair lekker naar buiten halen en een keer schoonmaken. Als het wat warmer wordt, kun jij er in ieder geval in een luie stoel van genieten!

8. De kledingkast

Als je toch aan het opruimen bent, pak dan gelijk de kledingkast mee. Stop alle warme kleren in een doos en hang de luchtige kleren in de kast. Je zult merken dat je al snel in een zomerstemming komt! Tip: Ruim niet gelijk alle warme kleren op, want in de lente kan het ook nog koud worden.

9. Foto’s

Herinneringen spelen een grote rol in de sfeer van een huis. Haal daarom de winterfoto’s uit de lijstjes en plaats er vrolijke lentefoto’s in, om de herinneringen levendig te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *