Gedurende de pandemie was er weinig vraag naar nadarhekken, ze werden immers amper gebruikt doordat veel evenementen afgelast werden. Inmiddels gaan concerten en festivals gewoon weer door. Helaas brengen de evenementen risico’s met zich mee, deze gevaarlijke situaties moeten natuurlijk voorkomen worden zodat een festival of concert soepel verloopt. Nadarhekken helpen hier bij, het is niet voor niets dat ze zoveel gebruikt worden. Dat dranghekken veel gebruikt worden, heeft te maken met de volgende voordelen.

© Pexels.com

Afscherming

Met behulp van nadarhekken kunnen bepaalde plekken onttrokken worden aan het oog van het publiek, dit komt doordat ze een goede afscherming bieden. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als een specifieke plaats privacy vraagt, maar ook als je de rommel uit het zicht wilt hebben kunnen dranghekken helpen. Met andere woorden, nadarhekken kopen kan onder meer een goed idee zijn om plekken af te schermen, wat voor reden dit ook mag hebben.

Veiligheid

In de introductie gaven we al aan dat dranghekken ook gebruikt kunnen worden om gevaarlijke situaties te voorkomen. Sterker nog, dit is zelfs het grootste voordeel van de nadarhekken. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om duidelijk te maken waar de EHBO-posten zijn, maar ook om stromen mensen goed te laten vloeien op het evenemententerrein. Dranghekken kunnen dus op meerdere manieren bijdragen aan de veiligheid van werknemers, bezoekers en acts omdat ze goed zijn in het voorkomen van gevaarlijke situaties tijdens een festival of concert.

Overzicht

Nadarhekken zorgen bovendien voor overzicht op een groot terrein, vooral als de mensenmassa enorm groot is. Dit is niet alleen handig voor de organisatoren van het festival of concert, maar ook voor de bezoekers van het evenement. Zij kunnen zonder paniek van A naar B gaan omdat de dranghekken zorgen voor overzicht. Ze kunnen bijvoorbeeld aantonen wat de kortste route is naar de bestemming van het publiek. Om hiervoor te zorgen, is het slim om op je plattegrond een schets te maken van waar je de nadarhekken het beste kunt plaatsen.

Beleving

De bezoekers van een festival of concert zouden eigenlijk niet eens door moeten hebben dat er veel dranghekken geplaatst zijn op het terrein. Met andere woorden, de nadarhekken moeten hun werk geruisloos doen. Ze moeten niet opvallen, maar toch alsnog hun werk doen. Op deze manier dragen ze bij aan de beleving van het publiek, terwijl de bezoekers zelf dit eigenlijk niet eens door hebben. Ze zullen zich de dranghekken pas realiseren als ze niet goed geplaatst zijn en dus afbreuk doen aan hun beleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *