Wist je dat zowel particulieren als bedrijven hun afval kunnen laten verwerken in een privé containerpark van containerverhuurbedrijven? Dat is heel handig voor afval waarmee je niet terecht kan in een gemeentelijk containerpark, zoals grote hoeveelheden bouwafval. Er zijn nog meer voordelen verbonden aan een privé containerpark. Wij hebben ze hier voor je opgelijst!

© Pixabay.com

Voor bedrijven en particulieren

Heb je een eigen bedrijf, dan kan je geen beroep doen op een gemeentelijk containerpark voor de verwerking van je bedrijfsafval. Bij privé containerparken van containerverhuurbedrijven kan je gelukkig wel terecht. Bovendien ben je niet gebonden aan minimale of maximale afnamehoeveelheden.

Ben je je gezinswoning aan het verbouwen of renoveren? Dan zal je na verloop van tijd over heel wat bouwafval beschikken. Zo’n grote hoeveelheden afval kan je niet altijd kwijt in een gemeentelijk containerpark. Privé containerparken bieden dan een oplossing. Bovendien is het vaak een stuk goedkoper om je afval te verwerken in een privé containerpark.

Als particulier of bedrijf moet je je afval niet zelf sorteren. Bij een privé containerpark gebeurt dit allemaal in-house!

Heel veel verschillende soorten afvalstromen

Privé containerparken verwerken, sorteren en recycleren diverse soorten afval. Denk aan elektrische toestellen, grof huisvuil, gemengd afval, gyproc, cellenbeton, Ytong, metaal, papier en karton, zuiver steenpuin en steenpuin met aarde, faience, plastics, aarde, boomstronken, vlak glas, asbesthoudend afval, autobanden, vrachtwagenbanden, tractorbanden, houtafval, gemengd bouw- en sloopafval en snoeiafval.

Huur je een container bij een containerverhuurbedrijf wanneer je verbouwt? Dan komt je bouwafval terecht in hun eigen privé containerpark.

Erkend door de OVAM

Privé recyclageparken zijn erkend door de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Dit wil ook zeggen dat de diverse afvalstromen afgevoerd worden naar plaatsen die erkend zijn door de OVAM.

© Pixabay.com

Service op maat

Service op maat is één van de pijlers van privé containerparken. Ze streven ernaar afval van particulieren en bedrijven op een zo efficiënt mogelijke manier te verwerken, zorgvuldig én met aandacht voor het milieu. Al wat terug verwerkt of hergebruikt kan worden, wordt gesorteerd en gerecycleerd. Zo krijgt je afval een tweede leven.

Vlot verloop en advies

Bezoek je een privé recyclagepark, dan zal je merken dat er weinig verschillen zijn met een bezoek aan een gemeentelijk containerpark. Je rijdt je wagen op de weegbrug, meld je aan en wordt wegwijs gemaakt door de medewerkers van het park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *