Ben je van plan je traditionele douchekop in te ruilen voor een regendouche? Op het eerste zicht klinkt dat als een uitstekend idee. Hoewel er naast de vele voordelen, ook enkele nadelen aan verbonden zijn. Ontdek hieronder de voornaamste pro’s en contra’s!

© Pixabay.com

Zalig ontspannend

Een regendouche wordt veelal gecombineerd met een inloopdouche, maar kan ook perfect geïnstalleerd worden in een traditionele douchecabine. In welke variant je het ook plaatst, het is zalig ontspannend om te douchen met een regendouche, stortdouche of rainshower. En dat komt omdat je met een regendouche compleet in water gehuld wordt. Hierdoor heb je een lekker warm of net koel gevoel. Het water dat uit de grote douchekop komt, voelt echt als een warme, zomerse regenbui! Ga ’s ochtends al zingend de dag tegemoet of blaas stoom af aan het eind van de dag: met een regendouche kan het allemaal.

Luxueuze uitstraling

Een regendouche heeft een veel grotere douchekop dan die van een traditionele douche. Daarom oogt het niet alleen supermooi, het straalt bovendien een zekere vorm van luxe uit. Hierdoor krijgt je badkamer meteen een chiquere uitstraling en waan je je misschien zelfs wel in een hotel! Met een regendouche creëer je in een mum van tijd zelfs een wellnessruimte in je eigen badkamer.

Gebalanceerde waterstroom

Een regendouche staat gelijk aan een consistente waterstroom. Een normale douchekop durft wel eens te snel water te sproeien. Zo’n gebalanceerde waterstroom is zeker één van de voornaamste voordelen van een regendouche.

© Pexels.com

Niet verstelbaar

Meestal douch je all the way maar er zijn ook wel eens dagen dat je een snelle douche wilt nemen, zonder je haren te wassen. Dan is het handig dat je de douchekop naar onder kunt schuiven zodat je haar niet nat wordt. In het geval van een regendouche, kan je dit niet doen want de kop is namelijk niet verstelbaar. Lager schuiven, kantelen of tot schouderhoogte brengen kan niet. Daarom hebben de meeste regendouches ook een aparte douchekop die je kan gebruiken om je af te spoelen.

Groter waterverbruik

Nu we met z’n allen inzetten op duurzaamheid, is besparen op water van groot belang. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor een groenere planeet. Water besparen doe je helaas niet met een regendouche. Een regendouchekop verbruikt tot wel 20 à 25 liter water per minuut. In tegenstelling tot een traditionele douchekop die maar 9 liter water per minuut verbruikt, is dat best veel. En zelfs regendouches die zijn uitgerust met een eco-knop, verbruiken nog steeds meer dan een gewone douchekop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *