Ben je op zoek naar een handig opslagmiddel waarmee je goederen makkelijk kan verplaatsen in je magazijn? Dan is een rolcontainer iets voor jou. Het is ideaal om goederen te transporteren, zowel intern als extern.

© Pixabay.com

Hoe is een rolcontainer opgebouwd?

Een rolcontainer is een mobiele container op 4 wielen met een onderstel uit kunststof of metaal, wat een stevige basis garandeert. Verder heeft het 3 of 4 open zijwanden die ervoor zorgen dat de goederen op hun plaats worden gehouden en veilig vervoerd kunnen worden.

Waarop moet je letten wanneer je een rolcontainer koopt?

Je vindt rolcontainers in tal van variaties en types. Kom erachter wat voor type het best aansluit bij jouw behoeften en ga dan op zoek naar een geschikte rolcontainer.

De sector waarin je werkzaam bent (horeca, logistiek, chemie, retail, land- en tuinbouw…) bepaalt in grote mate wat voor type rolcontainer je nodig hebt. Houd daarnaast rekening met criteria als de grootte, de vorm, het laadvermogen, de afmetingen, het ontwerp en het aantal zijkanten van de container. Denk zeker ook aan het totale gewicht van de goederen die je wil transporteren en de ondergrond of het terrein waarop de container gebruikt zal worden. De wielen die standaard onder een rolcontainer zitten (meestal 2 bokwielen en 2 zwenkwielen), kunnen eventueel veranderd worden door een ander type wiel, afhankelijk van het terrein of de ondergrond. Zo kan je kiezen voor wielen met extra geluidsdemping of net extra harde wielen. Overweeg bovendien of je nood hebt aan extra accessoires zoals insteekhekken, klemhekken, legborden of textielspanbanden.

Wil je waardevolle goederen transporteren? Opteer dan voor anti-diefstal-rolcontainers: dé oplossing voor het vervoer van je kostbare spullen.

Afhankelijk van het type rolcontainer dat je kiest, kunnen er aanzienlijke prijs- en kwaliteitsverschillen zijn.

© Pixabay.com

Extra opties

Een standaard mobiele container is al handig, maar vaak is het nog beter om je container uit te rusten met enkele extra opties of functies. Zo kan een inklapbare of nestbare container erg handig zijn wanneer je over een magazijn met een beperkte opslagruimte beschikt. Wist je dat je zo tot 75% van de ruimte kan besparen ten opzichte van een niet-inklapbaar model?

En wat dacht je van een duurzame container? Kies voor een rolcontainer die gemaakt is van recycleerbare of duurzame materialen. Ook de afzonderlijke onderdelen zoals de basis van de wielkast of de behuizing, hebben een invloed op de duurzaamheid. Volledig metalen rolcontainers zijn het meest duurzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *