Wat is er nu leuker dan je kinderen blij maken met een leuk ingerichte kinderkamer? Een eigen plek voor ze creëren waar ze zich prettig voelen, zich rustig terug kunnen trekken, lekker kunnen spelen, alleen of met vriendjes. Hier volgen enkele tips waar je rekening mee kunt houden om een kinderkamer eigentijds en gezellig in te richten.

Maak van de kinderkamer een droomwereld
© Pixabay.com

Naarmate je kinderen groter worden, zijn er geregeld andere superhelden waar ze naar opkijken en alles over willen weten. De wereld van hun superhelden zien ze het liefst ook terugkomen in hun eigen kamer, zodat ze die droomwereld ook thuis kunnen beleven ieder moment van de dag. Want kinderen kunnen veel tijd op hun kamer vertoeven, zeker als het een kamer naar hun zin is.

Bij het inrichten van de kinderkamer kun je dan ook heel handig gebruik maken van leuke afbeeldingen met daarop hun superhelden. Ook zijn er vaak heel veel leuke gebruiksvoorwerpen te vinden met de juiste opdruk en het logo van die figuren die ze zo leuk vinden. Denk eens aan een passend dekbedovertrek, wandklok, ingelijste poster, bureaumat en vloerkleedje.

Wat kinderen ook geweldig vinden, is een grappige bedombouw die goed aansluit bij hun belevingswereld. Zo zijn er zelfs ook bedden te koop die de vorm en looks hebben van een coole race-auto. Voor de meer avontuurlijke jongens behoort zelfs een heus piratenschip of boomhut tot de mogelijkheden. En wat dacht je van een lieflijk, roze prinsessenbed? Zo slaag je er in een oogwenk in om de kinderkamer om te toveren tot een sprookjesachtig prinsessenvertrek! Als je daarbij passende gordijnen uitzoekt met afbeeldingen van bekende Disney-prinsessen zoals Ariel, Belle, Assepoester, Doornroosje, Sneeuwwitje of Rapunzel, dan zit je helemaal goed! Ook kun je door het bevestigen van een plafondhaak een leuk hemeltje ophangen, zodat je een echt hemelbed kunt realiseren. Wat wil jouw prinsesje nog meer! Voor de stoere jongens onder ons zijn gordijnen van Spiderman, Cars of Star Wars helemaal van nu! Met leuke accessoires kun je het helemaal afmaken en de juiste sfeer creëren.

Voor zowel jongens als meisjes is een hoogslaper een goede optie om de kinderkamer leuk en praktisch in te richten, omdat je daarbij ook nog eens op een handige manier ruimte bespaart. Zo’n bed kan dan vaak gecombineerd worden met een leuk bureau. Dat kan dan praktisch daaronder geplaatst worden.

Kinderkamer
© Pixabay.com

Meisjes hebben veel oog voor detail en vinden allerhande leuke snuisterijen en frutseltjes erg leuk om hun kamer mee op te sieren. Ook vinden ze het leuk om zichzelf op te tutten en zich te verkleden. Een mooie toilettafel is dan een goed idee om aan de wensen van jouw meisje tegemoet te komen. Hier hebben ze prima de gelegenheid om zich mooi te maken, terwijl ze zich meteen kunnen bewonderen als ze daarmee bezig zijn. En voorzie ook een schap met verkleedkleren in de kleerkast.

Aan speelgoed ontbreekt het bij kinderen meestal niet. Daarom is het fijn als je een goede plaats kunt vinden om alles overzichtelijk op te bergen op hun eigen kamer. Een leuk en praktisch opbergsysteem komt daarbij goed van pas. Je bent dan meteen verlost van rondslingerend speelgoed in de woonkamer. Als je handige opbergboxen aanschaft voor de verschillende soorten speelgoed, bouwsteentjes of onderdeeltjes van een bouwpakket, is alles steeds weer makkelijk terug te vinden en hoeft niemand zich te ergeren aan zoekgeraakte speelgoedonderdelen. En het belangrijkste: jouw kind kan volop speelplezier beleven!

Om een leuke sfeer te creëren op de slaapkamer van jouw kinderen, die ook tot hun verbeelding spreekt, kun je eenvoudig een mooie kleur muurverf kiezen die past bij de gekozen inrichting. Zo zie je soms dat een mooie kinderkamer gerealiseerd kan worden door de sfeer op te roepen van strand en zee. Deze marinelook is erg leuk en gemakkelijk te creëren door het gebruik van koele blauwtinten, al of niet gecombineerd met de kleuren grijs of wit, voor het verven van muren. Als je dit combineert met de juiste accessoires in de vorm van een scheepje, vuurtoren, zeemeeuw of schelpen, dan krijg je een frisse uitstraling die de kust naar je eigen kamer brengt. Ook kun je het plaatje nog helemaal afmaken door een stoer visnet aan het plafond te hangen! Een kinderkamer die op deze manier ingericht is, is niet alleen tijdloos maar ook geschikt voor zowel jongens als meisjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *