Een efficiënte, nette en mooi ingerichte badkamer: wie droomt er niet van? Je realiseert het met de juiste elementen, zoals wastafels, verlichting, spiegels en kasten. Tips en inspiratie voor je badkamerinrichting vind je hier!

© Pexels.com

First things first: het ontwerp

Elke inrichting, van welke ruimte ook, start met een goed doordacht ontwerp. En zeker voor je badkamer. Zo zal je bij je badkamer renovatie rekening moeten houden met sanitair, leidingen, afvoerbuizen, verlichting, stopcontacten … Pas nadien kan je keuzes maken op het vlak van design. Hierbij kan een inspirerend moodboard zeker helpen.

Creëer ruimte

Een badkamer vervult tegenwoordig meer en meer de rol van ontspanningsruimte. En of je badkamer nu klein of groot is, je moet bovenal een gevoel van rust ervaren wanneer je er bent. Geen benauwd gevoel en een overvloed aan spullen dus! Creëer ruimte door te kiezen voor helderheid. Een douchewand van helder glas creëert bijvoorbeeld een gevoel van openheid. Het laat de ruimte ook groter lijken dan wanneer je kiest voor een gesloten douchecabine. Of kies voor een glazen wand met structuur. Ook zwevend badkamermeubilair kan je ruimte groter doen lijken. Bovendien vergemakkelijkt een hangtoilet of een vrijstaand bad je poetswerk!

Schep sfeer met de juiste verlichting

Een badkamer vraagt naast functioneel licht, ook sfeerlicht. Zo kan je het extra gezellig maken wanneer je een me-time-moment inlast. Voldoende sterk licht rondom je wastafel is ook erg belangrijk, voor het opdoen van je make-up of het aanbrengen van je lenzen bijvoorbeeld. En overweeg zeker ook ‘slimme’ badkamerspiegels met verlichting die geïntegreerd zijn, en zich aanpassen naargelang het moment van de dag.

Werk met een ruimtebesparend badkamermeubel

Rondslingerende spullen zoals een haardroger, handdoeken en make-up kunnen een grote stoorzender zijn in de badkamer. Een badkamermeubel met kasten en lades is de ideale oplossing om al je spullen netjes in op te bergen. Denk ook na over het aantal wastafels. Gebruiken jij en je partner vooral gelijktijdig de badkamer? Overweeg dan twee wastafels. Hebben jullie een ander werkritme? Dan kan een enkele wastafel of -kom volstaan.

© Pexels.com

Accessoires die matchen met jouw stijl

De geknipte badkameraccessoires maken jouw was- en ontspanningsruimte helemaal af! Kies dus voor een pedaalemmertje, tandenborstelhouder of zeepbakje dat matcht met jouw persoonlijke stijl en de kleuren van je badkamermeubilair. Ook een badmat, planten en potjes zorgen voor de finishing touch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *