Begin je met renoveren, dan zijn er veel keuzes die je moet maken. Er zijn zoveel keuzes en zoveel deals te vinden dat het allemaal nogal overweldigend kan zijn. In deze blog helpen we je om de beste renovatiedeals te vinden en van je renovatieproject een succes te maken zonder je blauw te betalen. 

© Pexels.com

Toonzaalkeukens

Ben je op zoek naar een koopje? Toonzaalkeukens zijn hiervoor ideaal! Deze keukens zijn al geïnstalleerd in de showroom en kunnen zo worden verkocht. Omdat ze al zijn gebouwd, zijn ze vaak goedkoper dan een op maat gemaakte keuken. En toonzaalkeukens hebben nog een groot voordeel: je kunt ze vaak snel geleverd krijgen. Omdat ze al in de showroom staan, hoef je niet te wachten tot ze op maat zijn gemaakt en geïnstalleerd. Je kunt vaak binnen enkele weken de keuken laten leveren en installeren, wat vooral handig is als je snel wilt renoveren. Bovendien zijn toonzaalkeukens vaak gemakkelijker te installeren dan op maat gemaakte keukens, omdat ze al in de showroom zijn gemonteerd en getest. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld op de installatiekosten.

Do It Yourself: DIY

Een andere manier om geld te besparen bij het renoveren is om zelf de handen uit de mouwen te steken. Als je een beetje handig bent, kun je veel werk zelf doen. Zo bespaar je heel wat op arbeidskosten. Natuurlijk is het belangrijk om te weten waar je grenzen liggen en om niet te veel hooi op je vork te nemen. Een foutje bij het installeren van elektriciteit of waterleidingen kan leiden tot grote gevolgen en je uiteindelijk met nog meer kosten opzadelen.

Slim shoppen 

Budget renoveren doe je door slim te shoppen. Vergelijk prijzen van verschillende leveranciers en koop vooral in de aanbieding. Dit vraagt wel wat opzoekwerk, maar kan je weer een aardige duit besparen. Let wel op, goedkoop is niet altijd de beste optie. Soms moet je wat meer betalen voor hogere kwaliteit. Bovendien kan het slim zijn om te investeren in energiezuinige apparaten en materialen, die misschien in aankoop wat duurder zijn, maar je op lange termijn geld kunnen besparen. 

© Pexels.com

Nog een tip? Maak zoveel mogelijk gebruik van hergebruikte materialen. Er zijn veel bouwmarkten die tweedehands materialen verkopen, zoals hout, tegels of kranen. Deze materialen zijn vaak nog in goede staat en kunnen worden hergebruikt in jouw renovatieproject. Fijn voor je portemonnee, maar ook voor de planeet. Bovendien kunnen deze materialen een uniek karakter toevoegen aan je woning. Bezoek lokale bouwmarkten, zoek online naar tweedehands bouwmaterialen en wie weet hebben zij ook wel een toonzaalkeuken te koop per toeval. Of hoor eens bij vrienden of familie of zij nog materialen hebben liggen van hun renovatieproject?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *