Wanneer je regelmatig op zakenreis gaat, zijn er best wat praktische zaken om rekening mee te houden. Je buitenlandse vlucht, je transport, je parking, onkosten … Met deze tips loopt jouw volgende business trip op rolletjes. Een goede voorbereiding is het halve werk!

© Pexels.com

1. Verkort je reistijd

Time is money. Je reistijd verkorten is dus key. Kies om te beginnen je luchthaven tactisch en ga na waar er een parking inclusief valet service is. Dit betekent dat je je wagen inlevert op de luchthaven en een chauffeur deze voor jou parkeert. De tijd die je hiermee bespaart, kan je gebruiken om alvast naar je gate te gaan. Kies bij het boeken voor een fast track service. Dit voorkomt lange wachttijden bij de incheckbalie. Boek overigens op voorhand je huurauto of taxi. Zo kan je meteen nadat je geland bent zo snel mogelijk doorreizen naar je eindbestemming.

2. Bespaar op je onkosten

Wanneer je reist voor je werk, wil je je wagen in alle veiligheid en betrouwbaarheid kunnen parkeren op Charleroi Airport of op de parking van Zaventem Brussels Airport. Een geslaagde zakenreis is zo efficiënt mogelijk. Ook op het vlak van uitgaven. Daarom is vergelijken vaak een goede oefening. Vergelijk bijvoorbeeld verschillende parkeermogelijkheden en -platformen.

3. Sluit een reisverzekering af

Wist je dat een standaard reisverzekering een business trip niet dekt? Sluit daarom een zakelijke reisverzekering af. Een ongeluk schuilt namelijk in een klein hoekje!

4. Wees goed voorbereid

Een goede planning is van het grootste belang wanneer je reist voor het werk. De meeste business trips duren niet lang en in die beperkte tijdspanne, wil je je tijd zo goed mogelijk benutten. Overweeg alle reisopties en weeg uitgaven af tegenover de reistijd. Stippel op voorhand de route uit van je hotel naar je zakenpartner, het bedrijf waar je prospectie gaat doen, of de beurs die je wil bezoeken. Want een goedkoper hotel is daarom niet altijd de beste keuze. Kies beter een iets duurder hotel dat centraler is gelegen, dan een budgethotel dat afgelegen is.

© Pexels.com

5. Zorg voor een goede opvolging

Ook al werken we tegenwoordig meestal remote en hoeven werkzaamheden in mindere mate te worden overdragen aan collega’s, toch doe je er goed aan enkele taken uit te besteden wanneer je op zakenreis gaat. Het doel van je reis is meestal specifiek en dient niet om je dagelijkse bezigheden verder te zetten in een ander land. Prioriteer je werkzaamheden en bepaal welke taken kunnen wachten tot je terug bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *