Doet je kind dit voorjaar zijn eerste of plechtige communie? Of zijn jullie niet gelovig, maar besluiten jullie je 12-jarige met een feest in de bloemetjes te zetten? Of het nu een communie- of lentefeest is, er komt heel wat organisatie bij kijken. Zo’n feest is meestal ook niet echt goedkoop, zeker niet als je graag investeert in lekker eten en een heleboel decoratie. In dit artikel vind je enkele tips voor een budgetproof feestje.

© Pixabay.com

Locatie

Een feestzaal, groot of klein, neemt vaak een grote hap uit het budget. Zeker omdat de meeste zalen met eigen leveranciers werken. Is een of andere nonkel DJ en wil die gratis plaatjes draaien op het feest, dan kan dat in 90 procent van de gevallen niet omdat de feestzaal in kwestie al een deal gesloten heeft met een andere DJ. Overweeg daarom om een locatie te zoeken waar je de vrijheid hebt om je eigen catering, DJ en decoratie te kiezen. Dan betaal je enkel de locatie, wat een stuk goedkoper zal zijn.

Uitnodigingen

Je had wellicht al een idee van het aantal gasten dat je wil uitnodigen en hebt de keuze van de locatie op dat aantal gebaseerd. Hoe minder de gasten, hoe kleiner de zaal en hoe lager de kosten, dat spreekt voor zich. Nu de feestzaal gereserveerd is, kan je uitnodigingen naar vrienden en familie sturen. Een vormsel kaart met foto van je kind plus datum, uur en locatie vindt iedereen leuk om te ontvangen. Je kan deze kaartjes makkelijk online bestellen. In het voorjaar – rond de periode van communiefeesten – vind je misschien wel een goede deal of kortingscode, waardoor je wat geld kan besparen. Heb je nog een beetje budget over, dan is het leuk om dat te besteden aan een klein bedankje voor de communie. Zo kan je de gasten een leuk aandenken schenken aan het einde van het feest.

Decoratie

Een feest is leuk, maar een themafeest is nóg leuker. Ga jij voor jungle vibes of eerder boho style? Het is leuk als het communie- of lentefeest een bepaalde sfeer uitademt. Je kan ballonnen en slingers ophangen en ook de tafels leuk decoreren. Het gevaar is dat je je laat meeslepen in je enthousiasme en te veel geld uitgeeft aan decoratie. Maak daarom vooraf een duidelijk lijstje van de decoratie die je écht nodig hebt en houd je ook aan dat lijstje. Zo kan je de kosten beperken.

© Pixabay.com

Food & drinks

Tot slot moet je je gasten ook iets te eten en te drinken geven. Het is nog steeds een feest, dus een glaasje bubbels moet kunnen. Champagne kost al snel veel geld, terwijl een cava’tje ook heel lekker is. Ken je een bevriend cateraar die voor een prijsje een driegangenmenu wil maken? Super! Helaas heeft niet iedereen dat geluk. Wil je het feest vooral leuk houden voor de kids, dan is het een leuk idee om een foodtruck te laten komen. Wie smult er nu niet van een lekker pakje friet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *