Bij het uitzoeken van een boekenkast, dressoir, kledingkast of een opbergkast zijn er veel verschillende keuzes. Vaak word er gekozen voor een gesloten kast, hierdoor hoef je de rommel die er achter staat niet elke keer als je langsloopt te zien. Maar toch heeft een open kast veel voordelen met zich mee te brengen. Een open kast is namelijk ruimtelijk gezien veel voordeliger dan een gesloten kast, bij een open kast hoef je namelijk geen deuren te openen. Bij een open kast komen ook de spullen die in de kast staan beter en mooier naar voren. De boeken, foto’s, kaarsen of planten die in de kast staan komen simpel gezegd gewoon meer tot leven. Doordat er in een open kast geen deuren zitten heb je ook een snel en overzichtelijk overzicht van wat er nou allemaal eigenlijk in die kast staat.

© Pixabay.com

Volledig open

Open kasten zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. De open kasten zijn onder te verdelen in ‘volledig open’, ‘grotendeels open’ en ‘deels open’. Bij de volledig open kasten zitten er geen lades in de kast, je kunt volledig door de kast heen kijken. Hierdoor neemt dit type open kast de minste ruimte in. Meestal bestaan dit type kasten volledig uit metaal, of een combinatie tussen metaal en hout. Vaak moet je hiervoor legplanken plaatsen. Een volledig open kast geeft een ruimtelijk gevoel en bovendien een overzichtelijk gevoel. Dit type open kast brengt een luchtig karakter aan je kamer toe, maar toch staat het ook strak.

Grotendeels open

Grotendeels open kasten zijn kasten met een dichte achterkant. Dit type kast geeft wat meer beeldvulling dan de volledig open kast. Bij een grotendeels open kast word soms naast een paar legplanken ook één lade of één a twee verticale planken aan toe gevoegd, hierdoor komt er wat meer karakter in een kast en daarnaast is het ook nog eens multifunctioneel. Dit type open kast heeft echter wel de zijkanten en voorkant open. Door een verticale plank toe te voegen kan deze dienen als een steun voor bijvoorbeeld boeken of als een stukje afscherming voor de andere kant van de kast. Door een grotendeels open kast komt er meer karakter in je kamer dan bij een volledig open kast, terwijl deze kast wel meer ruimte inneemt.

© Pixabay.com

Deels open

Deels open kasten hebben een dichte onderkant, bovenkant en dichte zijkanten. Soms heeft een deels open kast ook lades of deurtjes. Een deels open kast geeft veel meer ruimtevulling dan de andere soorten open kasten. Het voelt bijna als een gesloten kast. Dit type kast word vaak gemaakt van hout. Wel geeft dit type kast geeft veel meer privacy dan de andere soorten open kasten. Je hebt namelijk een aantal laden of kastdeuren waar je waardevolle spullen achter kunt verbergen. Maar toch heb je ook de openheid van de rest van de kast wat het een mooi geheel maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *