Ben je – net als zoveel anderen – verslaafd aan je dagelijkse kop (of vijf) koffie? Dan is een one-serving koffieapparaat echt iets voor jou. Een klassieke koffiezet is fijn als je een grotere groep mensen van hun bakje cafeïne wil voorzien, maar als het enkel voor jou is, is het zonde om zoveel koffie ineens te zetten. Met een one-serving apparaat heb je je koffie sneller én is hij altijd vers. Maar er zijn nog wel meer voordelen! Ook benieuwd?

© Pixabay.com

Zo simpel dat een kind het kan

Nadenken over de juiste verhouding tussen koffie en water? Dat is verleden tijd. Niet meer knoeien met lepeltjes en aantal kopjes die je wil zetten. Met koffie van Senseo heb je altijd de juiste hoeveelheid water en koffie in je kop. Zo simpel dat een kind het kan – nee echt. Hier laat ik mijn kinderen mijn bakje koffie maken voor mij!

Van basic tot topkwaliteit

Ook one-serving koffies komen in verschillende vormen en maten. Je kan het zo speciaal maken als je zelf wil. Van een heel eenvoudig kopje koffie voor bij het ontbijt tot een machine die een driedubbele latte macchiato met vers melkschuim en een smaakje kan produceren. Alles kan! 

Bedenk voor je een toestel aankoopt goed waarvoor je het zal gebruiken. Voor dagelijkse kopjes koffie is een eenvoudige machine meer dan genoeg. Ben je een echte thuisbarista, dan wil je misschien eerder een machine met meer mogelijkheden zoals het automatisch opschuimen van melk en het toevoegen van allerlei smaakjes. Zoek informatie op internet of laat je in een gespecialiseerde winkel goed informeren. 

Keuze te over

Wat ons betreft, is dit het allergrootste voordeel aan one-serving machines: de keuze! Bij filterkoffie zit je toch al snel vast aan standaardkoffie of deca. Terwijl hier de keuze bij de meeste merken echt eindeloos is. Een aantal merken hebben er zelfs echt hun specialiteit van gemaakt. Zo heeft Dolce Gusto bijvoorbeeld proefpakketten met al hun verschillende smaken en varianten. Echt een droom voor mensen die graag experimenteren tijdens hun koffiemomentje. Vanille? Koffie met chocoladesmaak? Cappuccino? Latte? IJskoffie? Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een serving voor. 

Kijk dus ook hier goed of je favoriete machine voldoende keuze heeft voor wat je wil. Snuister al eens door de verschillende smaakjes, ga naar een winkel om eens te proeven… Alleen zo maak je de slimste keuze! 

© Pixabay.com

Mooi en elegant

Nog een voordeel dat ik zelf pas merkte doen ik een nieuw toestel aanschafte: het is een pak eleganter en mooier dan een filterapparaat. Niet alleen zijn ze kleiner en pakken ze dus minder plaats in op je aanrecht, vaak hebben de ontwerpers ook hun best gedaan er echte eyecatchers van te maken. Een aanwinst voor je koffieliefde én voor je interieur, dus! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *