De badkamer is een ruimte die je zelf misschien niet zo snel opknapt. Het lijkt veel werk en voor veel klussen kun je beter een professional inschakelen. Toch zijn er een heleboel dingen die je zelf kunt doen om je badkamer op te knappen. Wij geven je tips.

© Pixabay.com

Opruimen en schoonmaken

Begin bij het begin en ruim eerst de badkamer op en maak hem daarna grondig schoon. Pak de schimmels aan en vergeet ook niet de voegen en kitranden schoon te maken. Dit kan al heel veel verschil maken!

Verven

Het vervangen van de tegels in de badkamer is al snel een klus voor een professional. Wat je wel kunt doen, is de badkamer voorzien van een nieuwe laag verf. Dit geeft de badkamer meteen een frisse uitstraling zonder erg veel gedoe. Gebruik wel speciale verf die geschikt is voor badkamers. De badkamer is een vochtige ruimte en met de juiste verf bescherm je de muren en het plafond tegen schimmels.

Raamdecoratie

Een andere simpele ingreep die je badkamer een frisse uitstraling geeft, is het vervangen van de raamdecoratie. Het is wel belangrijk dat je voor de badkamer raamdecoratie kiest die vochtbestendig is. Raamdecoratie die geschikt is voor vochtige ruimtes zijn bijvoorbeeld PVC lamellen of aluminium jaloezieën. Deze kunnen tegen vocht en zijn gemakkelijk schoon te maken. Heb je een ruime badkamer en is het raam niet dicht bij de waterbron, dan kun je soms ook een rolgordijn of plisségordijn ophangen in de badkamer.

Toilet

Is er een toilet aanwezig in de badkamer, dan is het verstandig om deze ook een opfrisbeurt te geven. Maak hem grondig schoon en vervang verouderde onderdelen. Onderdelen die je gemakkelijk zelf kunt vervangen zijn bijvoorbeeld de doortrekknop en de wc-bril. Vooral een nieuwe wc-bril kan veel effect hebben op de uitstraling van je badkamer.

© Pixabay.com

Accessoires

Een andere klus die je zelf kunt doen om je badkamer op te knappen, is accessoires neerzetten of vervangen. Style de badkamer helemaal naar jouw smaak. Zet bijvoorbeeld een tandenborstelhouder en zeeppomp neer die bij elkaar passen. Vervang ook het douchegordijn en de badmat voor nieuwe, frisse exemplaren die bij elkaar passen. Wissel daarnaast je oude handdoeken om voor nieuwe exemplaren die bij elkaar passen. Dit zorgt ervoor dat de badkamer minder rommelig oogt. Gebruik je altijd verschillende handdoeken, zodat iedereen weet welke handdoek van hem of haar is? Geen probleem! Je kunt dan dezelfde handdoeken kopen in verschillende tinten, zoals lichtgrijs en donkergrijs. Zo passen ze toch nog bij elkaar, maar zie je wel welke handdoek van wie is. Om het af te maken kun je een lekkere geurkaars en planten neerzetten in de badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *