Wat je wilt voorkomen als je meubels koopt is dat zij mismatchen met je vloer. Je zult er misschien niet altijd bij stilstaan, maar vooral hout op hout kopen is risicovol. Ligt er een houten of laminaatvloer in jouw woonkamer, dan kun je niet naar hartenlust houten meubelen hiermee matchen. Maar wist je dat dit ook voor de banken, stoelen en sofa’s geldt? Bepaalde kleuren kunnen een regelrechte mismatch met de vloer opleveren. Het is op voorhand dan ook aan te bevelen om een zitmeubilair van een neutrale kleur te kopen. Maar welke kleur is dan zo’n gave en toch neutrale kleur?

© Pixabay.com

Welke kleur staat echt overal bij?

Je hebt van de kleuren die perfect overal bij lijken te passen. Je komt bij anderen binnen en alles lijkt te kloppen in het interieur. Hoe krijg je dit zelf ook voor elkaar?

Sommige kleuren komen echt overal bij tot hun recht. Dit geldt voor een kleur als antraciet. Niet voor niets zijn we allemaal gek op antracietkleurig grit in de tuin, antraciet tuintegels, beton van antraciet kleur tot aan tuinmeubilair toe. De meeste tuinsets zijn antracietkleurig namelijk. Maar ook in ons interieur is antraciet dé kleur, de matchmaker en brenger van harmonie. Kijk maar eens naar een antraciete hoekbank. Waar zit ‘m dat nu in eigenlijk?

Wat doet antraciet voor jouw interieur?

Antraciet is een moderne, zakelijke doch diepe kleur, die harmonie brengt. Het maakt praktisch niet uit welke kleur jij op je muren hebt, op de vloer, of welke kleuren je overige meubels hebben: antraciet past erbij en brengt direct eenheid én voegt een stevige vleug moderniteit aan je interieur. Overal kom je antracietmeubelen tegen; in de horeca, buitenshuis en in het interieur. Dit is precies de reden dat op dit moment de antraciet (hoek)bank mateloos populair is.

Handig! Antraciet kan een vlekje hebben

Niet alleen is antraciet een moderne, harmonieuze kleur, deze kleur kan ook heel goed een vlekje hebben. Laat dat nu net behoorlijk handig zijn wanneer het gaat om een bank. Wie kleine kinderen heeft en/of huisdieren weet als geen ander dat vlekken gauw gemaakt zijn. Gebeuren er ongelukjes op een antracietkleurige bank, dan blijft de schade beperkt en springen vlekken niet zo snel in het oog.

© Pixabay.com

Tot slot, wordt het een stoffenbank of leder?

Natuurlijk is een stoffenbankstel gevoeliger voor vlekken dan (kunst)leder. Heb jij kleine knoeiers in huis die met hun kleine, kleverige handjes van alles beetpakken, dan is (kunst)leder een iets meer voor de hand liggende keuze. De levensduur van je bankstel wordt hier beduidend mee verhoogd. Hij is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Een stoffenbank heeft als voordeel dat deze niet kil aanvoelt, of een tijd nodig heeft om op te warmen zodra je net bent gaan zitten; in tegenstelling tot een lerenbankstel. De koukleum kiest eigenlijk voor een stoffenbankstel. Iets om over na te denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *