Wanneer je probeert af te vallen, is wilskracht alleen vaak niet voldoende om je op het goede spoor te houden. Gezond eten kan je helpen gewicht te verliezen en meer energie te hebben. Het kan ook je humeur verbeteren en het risico op ziektes doen verminderen. Ondanks deze voordelen kan het handhaven van een gezonde voeding- en levensstijl een uitdaging zijn. Hier zijn een aantal tips om je aan een gezond dieet te houden. Lees snel verder!

© Pixabay.com

Sla het ontbijt niet over

Het overslaan van het ontbijt help je niet om af te vallen. Het kan zijn dat je essentiële voedingsstoffen misloopt en dat je de hele dag door meer gaat snacken, omdat je honger hebt.

Eet regelmatig

Door overdag op vaste tijden te eten, verbrand je sneller calorieën. Het vermindert ook de verleiding om snacks te eten met veel vetten en suiker. Heb je ook weleens een vegan afvalshake overwogen? Het is vrij van lactose en toegevoegde suiker.

Eet veel groente en fruit

Groente en fruit bevatten weinig calorieën en vet, en bevatten veel vezels – drie essentiële ingrediënten voor succesvol gewichtsverlies. Bovendien bevatten ze ook veel vitamines en mineralen.

© Pixabay.com

Ga (meer) bewegen!

Actief zijn is de sleutel tot afvallen en om vervolgens ook op gewicht blijven. Lichaamsbeweging biedt niet alleen veel gezondheidsvoordelen, maar kan ook helpen de overtollige calorieën te verbranden die je niet kunt verliezen door alleen een dieet te volgen. Kortom, zoek een activiteit die je leuk vindt en ga aan de slag!

Drink veel water

Water is van levensbelang en ons lichaam bestaat voor 70 procent uit water! Het wordt ons aanbevolen om zo’n anderhalf a twee liter per dag te drinken. Kijk ook zeker even in de Schijf van Vijf, want ook thee en koffie zonder suiker tellen als dranken mee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *